2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztriát is meghódíthatja az újrahasznosított tisztítószer

A reNEW Technologies egy új eljárással a szennyvíz tisztítása után visszamaradt biomasszából állítja elő termékeit, a Cycle tisztítószereket. A Cycle a fenntartható körforgásos gazdasági modell egyik kiváló példája, amelynek előállítási folyamata során még új hulladékáram sem keletkezik.  

Az elismert SGS Institut Fresenius tesztelte és tanúsította a termék kiváló hatékonyságát, amely 2019 júliusában került első alkalommal kiskereskedelmi forgalomba, a dm drogérialánc Start! – Induljunk együtt! pályázatának köszönhetően.

A reNEW eddig több mint 35 ezer palack tisztítószert értékesített az elmúlt kilenc hónapban Magyarországon. A pozitív piaci fogadtatás és a dm hazai hálózatával kialakult szoros együttműködés kiváló referenciaként szolgált az osztrák drogérialánc számára, így a 

a sikeres magyar termékbevezetést követően, 2020. április 24-től Ausztriában is értékesítik a biomasszából előállított tisztítószercsaládot.

A reNEW Technologies több mint 30 éves hazai és nemzetközi szennyvízkezelési tapasztalattal rendelkező mérnöki cégcsoport tagja, amely a biomassza hasznosításának lehetőségeit kutatja. Egy évtizedes munka eredményeként a reNEW kifejlesztett egy eljárást, amivel a szennyvíztisztítási folyamat során visszamaradt szennyvíziszapot fel lehet dolgozni.

A kinyert értékes, természetes alapanyagok egyike az ecetsav, amely a világ legelső, 90%-ban újrahasznosított tisztítószerének fő komponenseként szolgál.

Fotó: cycle.bio/cseppek.hu
Neked ajánljuk
Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google Lelkes fiatalok adhatnak választ a globális vízválság kihívásaira ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: cseppek.hu
Vissza
Hírfolyam