2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Valóban válságállónak bizonyulnak az ESG-alapok

A legtöbb részvényalap jelentős esést könyvelhetett el az első negyedévben, de a fenntartható befektetéseket tartó ESG-alapok ezt az időszakot kisebb veszteségekkel át tudták vészelni.

Sokszor érveltek már az ESG-alapok mellett azzal, hogy válságállóbb befektetések, mint a hagyományos társaik, és úgy tűnik, ebben van is igazság. A koronavírus miatti piaci pánikot ugyanis a fenntartható eszközöket tartó alapok sokkal kisebb bukóval vészelték át – írja a The Wall Street Journal alapján a Portfolio.

A környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat ötvöző amerikai ESG-alapok és ESG ETF-ek közel 60%-a kevesebbet vesztett piaci értékéből az első negyedévben, mint az S&P 500

– derül ki a FactSet adataiból. Hasonló megállapításra jutott a UBS Asset Management is, amelynek gyűjtése szerint a fejlett és fejlődő piaci indexek ESG-verziója is felülteljesítette az anyaindexeket. A UBS adatgyűjtése a február 20. és március 30. közötti időszakot öleli fel, és azt látni, minél zöldebb az index, annál jobban teljesített a vizsgált időtávon.

Ettől persze a legtöbb ESG-alap is esett a piaci eladási hullámban, mint ahogyan a piac nagy része is, annyi a különbség, hogy ezt az időszakot kisebb veszteséggel vészelték át. A fenntartható befektetésekkel foglalkozó szakértők szerint ugyanakkor három hónap kevés ahhoz, hogy érdemben lehessen vizsgálni az ESG-befektetések teljesítményét.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam