2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Amikor a fenntarthatóság nem csak üres ígéret

A Vöslauer öt évvel a tervezett időpont előtt, már 2020-tól szén-dioxid-semleges.

A családi tulajdonban lévő vállalatnál  a szén-dioxid-semlegesség az összes CO2-kibocsátás mérésén alapul annak érdekében, hogy folyamatosan csökkentsék, megelőzzék vagy ellensúlyozzák a kibocsátást – írja a Trade Magazin.

A Vöslauernél már 15 éve dolgozunk a fenntarthatóságért a környezetbarát és erőforrás-hatékony termeléssel kapcsolatos témákra összpontosítva. Nemcsak a termékeink környezetterhelését szerettük volna csökkenteni, hanem az előállítási folyamatok során kibocsátott káros anyagok mértékét is – mondta el Birgit Aichinger, a Vöslauer ügyvezető igazgatója.

Ebben az összefüggésben nagyon örült annak, hogy idén a két legfontosabb fenntarthatósági célt sikerült megvalósítaniuk, ráadásul öt évvel a tervezett időpont előtt:

PET-palackjaik 100%-os rePET-alapanyagból (újrahasznosított PET) készülnek, és termelésünk is szén-dioxid-semleges lett.

Szilárd meggyőződésünk, hogy vállalatként részt kell vállalnunk abból, hogy minden szinten előmozdítsuk a fenntartható fejlődést – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Fotó: Vöslauer/trademagazin.hu

A vállalat már 2006 és 2018 között több mint felére csökkentette a CO2-kibocsátást, 2020-tól pedig ez 100%-ban megvalósul. A fennmaradó kibocsátásokat magas szintű éghajlatvédelmi projektek révén egyensúlyozzák ki.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam