2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Madárbarát munkahely díjat kapott a Mercedes-Benz

Az autóipari óriás kecskeméti gyára a fennállás óta elkötelezett a környezetvédelem iránt, a közel 440 hektár nagyságú gyárterület élővilágának felmérése, majd a különböző intézkedések bevezetése hozzájárul a biodiverzitás fenntartásához.

A költő és vonuló madarak életterének védelme érdekében hozott intézkedésekkel 2020-ban a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elnyerte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által átadott Madárbarát Munkahely címet – számolt be az Autószektor.

A környezettudatos szemlélet támogatására a gyárban 2020 májusától elindult egy környezetvédelmi program „Keep it green” néven, melynek első állomása, a madarak és fák napja alkalmából pénteken nyílt rendhagyó kiállítás mutatja be, hogy milyen sokszínű flóra és fauna van jelen az autógyár közvetlen közelében, illetve milyen stratégiai lépéseket tesz a vállalat a környezetvédelem érdekében.

Sokan talán nem is gondolnák, de a területen a tőkés récétől a kócsagon át a szürke gémig, a kecskebékától az imádkozó sáskán át a vízisiklóig számos állatfaj, illetve rengeteg különböző növény él harmóniában az ipari termelés közvetlen környezetében.

Stílszerűen zöldbe borult autóval indul a gyárterület természeti adottságait bemutató kiállítás Fotó: Mercedes-Benz Gyár Kecskemét/facebook.com

Mivel a területen nyilvánvalóan sem vadászat, sem halászat nem történik, és nincs vegyszeres gyomirtás sem, így az ökológiailag értékes gyomnövények kedvező életteret biztosítanak a rovarok és az énekes madarak számára. A csapadékvizet összegyűjtő szikkasztó tavak környékén békés otthonra lelnek nemcsak a madarak, de a hüllők is.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár munkatársai az elmúlt 7 évben csaknem 2300 fát és több mint 93 ezer bokrot ültetettek el a gyár területén. A vállalat emellett folyamatosan dolgozik környezetterhelésének csökkentésén. Kiemelt figyelmet fordítanak az energiafelhasználás, a nyersanyagok és a kibocsátás csökkentésére, a hulladékgazdálkodás optimalizálására, a közúti szállítás helyett pedig a kevésbé szennyező vasutat részesítik előnyben.

Neked ajánljuk
Komposztáló robot lett a startupverseny győztese A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: autoszektor.hu
Vissza
Hírfolyam