2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már minden Sparban elérhetők a zöldmegoldások

A SPAR teljes üzlethálózatában elérhetőek a többször használatos zöldség-gyümölcs és pékárutasakok, valamint a szilikonfedelek.

A SPAR 2019-ben több olyan környezetbarát csomagolástechnikai megoldást vezetett be, amelyeknek köszönhetően még kevesebb eldobható műanyaghulladék keletkezik. Az egyik ilyen a többször használatos zöldség-gyümölcs, valamint pékárutasak, a másik pedig a szilikon zárófedél, melyek a sikeres tesztidőszakokat követően, március végétől már a SPAR valamennyi üzletében elérhetők – írja a Marketing&Média Online.

A zöldség-gyümölcs tasakok egységcsomagjai 3 darab többszöri használatra alkalmas tasakot tartalmaznak.

Fotó: sparafenntarthatojovoert.hu

A péktermékek csomagolására és szállítására alkalmas csomagolóeszközök kétféle méretben készülnek, a nagyobb űrtartalmú a kenyerek tárolására szolgál, a kisebb pedig a kiflik, zsömlék és egyéb pékosztályi darabáruk szállítását teszi lehetővé.

A SPAR további fontos lépést is tett a környezet védelméért: tavaly óta több saját márkás vajkrém- és tejfölterméke tetejére a fém zárófólia fölé nem tesz műanyag fedelet.

A kibontott tejtermékek minőségét a fogyasztók az üzletekben megvásárolható többször használatos, higiénikusan tisztítható szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.

A többször használatos szilikonfedelekkel környezettudatosan maradhat friss a poharas tejtermék Fotó: sparafenntarthatojovoert.hu
Neked ajánljuk
A pandémiából tanulva zöldül az Epson Mit tehet a kreatív ipar a fenntarthatóságért – és mit tehet egy tematikus év egy bajban lévő iparágért? Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam