2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldgazdaságot ösztönző program indul

Júniusban kezdődhet a 3,85 milliárd forintos keretösszeggel gazdálkodó Zöld nemzeti bajnokok program előminősítése – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A Magyar multiprogram részeként megjelenő felhívás a zöldgazdasághoz kapcsolódó beruházásokat és fejlesztéseket várhatóan 50 százalékos arányban támogathatja – írja azüzlet.hu

Az államtitkár tájékoztatása szerint a kormány fontosnak tartja a zöldgazdasághoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseit, így azokat kiemelten támogatja, és szeretné a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások részvételét is ösztönözni. A program a zöldgazdaság öt területéről várja a jelentkezéseket:

támogatásra számíthatnak az energiahatékonysági, az egyszer használatos műanyagokat kiváltó, a vízfelhasználás hatékonyságát javító, az elektromobilitási és a hulladékokat gyártási alapanyagként hasznosító pályázatok.

György László hangsúlyozta, hogy a magyarországi zöldgazdaságot ösztönző program támogatási kerete a többszörösére is nőhet, ha a pályázói igények indokolnák azt. Mint fogalmazott, a kormány a klímavédelem és a gazdaságvédelem összekapcsolásával  egyszerre védi a munkahelyeket, támogatja a vállalkozásokat, és segíti a zöldgazdaság kiépülését.

Neked ajánljuk
Mit tehet a kreatív ipar a fenntarthatóságért – és mit tehet egy tematikus év egy bajban lévő iparágért? A humor és a technológia eszközeivel venné fel a harcot a klímaváltozással a Bosch Napelemes távirányító a Samsungtól Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: azuzlet.hu
Vissza
Hírfolyam