2020. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldgazdaságot ösztönző program indul

Júniusban kezdődhet a 3,85 milliárd forintos keretösszeggel gazdálkodó Zöld nemzeti bajnokok program előminősítése – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A Magyar multiprogram részeként megjelenő felhívás a zöldgazdasághoz kapcsolódó beruházásokat és fejlesztéseket várhatóan 50 százalékos arányban támogathatja – írja azüzlet.hu

Az államtitkár tájékoztatása szerint a kormány fontosnak tartja a zöldgazdasághoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseit, így azokat kiemelten támogatja, és szeretné a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások részvételét is ösztönözni. A program a zöldgazdaság öt területéről várja a jelentkezéseket:

támogatásra számíthatnak az energiahatékonysági, az egyszer használatos műanyagokat kiváltó, a vízfelhasználás hatékonyságát javító, az elektromobilitási és a hulladékokat gyártási alapanyagként hasznosító pályázatok.

György László hangsúlyozta, hogy a magyarországi zöldgazdaságot ösztönző program támogatási kerete a többszörösére is nőhet, ha a pályázói igények indokolnák azt. Mint fogalmazott, a kormány a klímavédelem és a gazdaságvédelem összekapcsolásával  egyszerre védi a munkahelyeket, támogatja a vállalkozásokat, és segíti a zöldgazdaság kiépülését.

Neked ajánljuk
A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google Miért és hogyan soha-vissza-nem-térő lehetőség a világgazdaság fenntarthatóbbá tételére a koronakrízis Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: azuzlet.hu
Vissza
Hírfolyam