2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A koronavírus bebizonyította, a klímaválság kikényszeríti – válságállóbb üzleti modell kell

Az elmúlt hónapokban keserves tanulságokkal megéltük, hogyan küldte padlóra egyetlen vírus a világ gazdaságát. Vajon akkor mi fog történni a klímaváltozás visszafordíthatatlanná válása után?! Az újrakezdés jó alkalom üzleti modelljeink klímabaráttá és egyben válságállóbbá alakítására. Ebben segít a Piac & Profit témába vágó videókonferenciája.

Az újrakezdés nagyon jó alkalom energiafogyasztásunk teljes átgondolására és új alapokra helyezésére, a hulladéktermelés azonnali abbahagyásával járó termelési rendszerek, életmód, a fogyasztási szokások megváltoztatására – írja a Piac és Profit.

„Az újrakezdés új üzleti modellje – Energiapazarlás és szeméttermelés nélkül” videókonferencia előadói azt is bizonyítják, hogy az e gondolkodásmód mentén átalakított üzleti gyakorlat minden cégnél profitnövekedést is okoz. 

Fotó: piacesprofit.hu

Az üzleti szektor szereplői hatalmas lendülettel fogtak bele az elmúlt két-három hónap veszteségeinek felszámolásába – mindenki arra vágyik, hogy térjen vissza az élet a normális kerékvágásába. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy ne feledkezzünk el a klímaváltozás ketyegő bombájáról.

Ha hosszú távú, eredményes, krízisállóbb, biztonságos újrakezdésben gondolkodunk, a környezet iránti felelősséget, a környezet érdekeinek megfelelő működést is be kell kalkulálnunk. 

A legkézenfekvőbb megoldás a körkörös, majdnem teljes újrahasznosításra törekvő termelési, működési, szervezési modell létrehozása, amely egyben rendkívül költségtakarékos is.

Az „Újrakezdés üzleti modellje – Energiapazarlás és szeméttermelés nélkül” című, június 14-én közvetített élő videókonferencia részletes programjáról és a részvétel feltételeiről itt tájékozódhat (a konferencia 7 napig visszanézhető).

Neked ajánljuk
A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell Klímavám és a szén-dioxid-kvótákkal kapcsolatos nagyobb szigor jöhet az unióban Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam