2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme egy pénzügyi szolgáltató a környezettudatos költésre „aspirálóknak”

A négy éve elindult Aspiration célja, hogy tudatosabb fogyasztáshoz és fenntarthatóbb élethez segítse az ügyfeleit.

A társaság, amely a költések figyelésével és ehhez kötődő elemzések készítésével foglalkozik, a közelmúltban kapott 153 millió dolláros növekedésre fordítható tőkét – írja a Fintechradar.

Hasznos rájönni arra, hogy mennyit költ az ember olyasmikre, amiken akár spórolhatna is – nem csoda, hogy mára számos fintech-cég kínál a pénzügyi tudatosság javítását segítő szolgáltatásokat. Az Aspiration azonban azokat szólítja meg, akik nem csak a pénztárcájukkal, a környezettel is felelősen bánnak. 

A cég befektetési tanácsadást nyújt, illetve különböző fenntartható, kis környezeti kártétellel működő cégekből álló portfóliókat állít össze ügyfeleinek.

Az Aspiration összesített Impact Measurement Score nevű érték kalkulálásával azt mutatja meg, hogy az ügyfelek vásárlásai, befektetései mennyire zöldek valójában.

Bizonyos számlacsomagjaikhoz újrahasznosított, az óceánból kihalászott műanyagszemétből készült betéti kártya jár Fotó: www.aspiration.com

A felkerekítős takarékoskodós módszer, amely számos fintech-szolgáltatásnak része, az Aspiration rendszerében nem a tartalékképzést szolgálja, hanem fák ültetésére felajánlott összeget gyűjt. Ezáltal a kártya a boltba járás kapcsán kibocsátott szén-dioxid ellentételezéséről is gondoskodik. Emellett a fintech hitelkártyái olyan cégek esetében nyújtanak különösen magas pénzvisszatérítést, amelyek maguk is etikusan és fenntarthatóan működnek.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Szokatlan áradás Mauritánia fővárosában Komposztálásra fel!
Tovább a forrásra: fintechradar.hu
Vissza
Hírfolyam