2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Digitális megoldásokkal a zöldülés útján

Annak eldöntéséhez, hogy egy termék valóban zöldnek minősíthető-e, számtalan körülmény és adat összegyűjtésére és elemzésére van szükség. Ebben segítenek az ipar 4.0 megoldásai.

A Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Bay Zoltán Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett online konferencia a körforgásos gazdaság és a kiépítését segítő digitális megoldások körül forgott.

S környezetbarát megoldások logikáját a „ne pazarolj!” aranyszabályával lehet megragadni: a hulladékot újrahasznosítják, a gyártást hatékonyabbá teszik, és nem termelnek fölösleget.

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson – a gyártási eljárások igazán hatékonyak lehessenek –, rengeteg adatra és elemzésre van szükség, ahogy a környezetbarátnak szánt termékek életútjának feltérképezéséhez is.

A digitalizáció lehetővé teszi a komplex, sok paraméterrel rendelkező rendszerek vizsgálatát, segíti a gyártás optimalizálását, és az egész gyártási folyamat hatékonyságát is növeli.

A fejlesztések segítségével könnyebben modellezhető, hogy az egyes termékek módosítása mivel járna, egyszerűbben fogalmazva, segíti megválaszolni a „mi lenne, ha?” típusú kérdéseket. Ez ahhoz is hozzájárulhat, hogy az egyes gyártási folyamatokat már eleve környezettudatosan tervezzék és valósítsák meg.

Neked ajánljuk
Lezárult a technológiaváltást elősegítő pályázat társadalmi egyeztetése A fenntarthatóbb divatiparért fog össze a Google és a WWF Megnövelik a Zöld Bajnokok pályázat keretösszegét A kakukktojás igazi gazdája Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam