2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Digitális megoldásokkal a zöldülés útján

Annak eldöntéséhez, hogy egy termék valóban zöldnek minősíthető-e, számtalan körülmény és adat összegyűjtésére és elemzésére van szükség. Ebben segítenek az ipar 4.0 megoldásai.

A Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Bay Zoltán Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett online konferencia a körforgásos gazdaság és a kiépítését segítő digitális megoldások körül forgott.

S környezetbarát megoldások logikáját a „ne pazarolj!” aranyszabályával lehet megragadni: a hulladékot újrahasznosítják, a gyártást hatékonyabbá teszik, és nem termelnek fölösleget.

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson – a gyártási eljárások igazán hatékonyak lehessenek –, rengeteg adatra és elemzésre van szükség, ahogy a környezetbarátnak szánt termékek életútjának feltérképezéséhez is.

A digitalizáció lehetővé teszi a komplex, sok paraméterrel rendelkező rendszerek vizsgálatát, segíti a gyártás optimalizálását, és az egész gyártási folyamat hatékonyságát is növeli.

A fejlesztések segítségével könnyebben modellezhető, hogy az egyes termékek módosítása mivel járna, egyszerűbben fogalmazva, segíti megválaszolni a „mi lenne, ha?” típusú kérdéseket. Ez ahhoz is hozzájárulhat, hogy az egyes gyártási folyamatokat már eleve környezettudatosan tervezzék és valósítsák meg.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot A gyertyák új élete Gyorsabban kell alkalmazkodni a klímaváltozáshoz, különben óriási lesz a kár
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam