2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan lehet fenntartható a közbeszerzés?

Tíz európai egyetem, köztük a Budapesti Corvinus Egyetem tíz további európai intézménnyel együttműködésben vizsgálja, hogyan lehetséges a fenntartható fejlődési célokkal összefüggő szempontok feltérképezése és beépítése a közbeszerzési folyamatokba.

A BCE a projektet vezető Torinói Egyetemmel, a Birminghami Egyetemmel és a Koppenhágai Egyetemmel együtt alkotta meg a nyertes SAPIENS- (Sustainability and Procurement in International, European, and National System) csoportot.  A Horizont 2020 program 78 631 millió euró támogatásból valósul meg.

A program abban nyújt segítséget, hogy az ENSZ-ben 2015-ben elfogadott fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals) a gyakorlatban is mind teljeskörűen érvényesüljenek. A kutatócsoport munkája jelentős hozzájárulást nyújthat ahhoz, hogy az EU és tagállamai gazdasági szabályozásában a fenntarthatósági szempontok prioritást élvezzenek a jövőben.

A projekt olyan innovatív tudományos megoldások kidolgozását ösztönzi, melyek középpontjában a fenntarthatóság áll, legyen szó termékekről, szolgáltatásokról vagy társadalmi problémákról.

A pályázat támogatói között szerepel többek között az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és az ITO (International Training Centre of the International Labour Organisation), továbbá több nemzetközi szervezet és kormányzati intézmény is.

A SAPIENS kutatási konzorcium az Európai Unió fenntarthatóság-központú Horizont 2020 pályázatának keretében megrendezett Marie-Skłodowska Curie Akciókban nyerte el a támogatást, melynek célja fiatal kutatók nemzetközi mobilitásának és tudományos előmenetelének segítése.

A Budapesti Corvinus Egyetem a Gellért-hegyről Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Fenntartható számlacsomagot kínál a Takarékbank A trópusi erdők kivágása milliók számára teszi még küzdelmesebbé a megélhetést Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: corvinus.hu
Vissza
Hírfolyam