2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lezárult a technológiaváltást elősegítő pályázat társadalmi egyeztetése

A zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatásáról szóló pályázattal kapcsolatos észrevételeket 2020. június 2-ig fogadta be az irányító hatóság.

A Magro.hu összegyűjtötte a legfontosabb részleteket a 20 és 100 millió forint között igénybe vehető vissza nem térítendő, összesen 3,85 milliárd forintos támogatásról, amelynek keretében a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások olyan fejlesztési elképzelései támogathatók, melyek kapacitásaik, termelékenységük növekedéséhez járulnak hozzá.

A felhívás kettős célt szolgál. A hazai gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos az innovatív, nagy növekedési potenciállal bíró vállalkozások növekedési lehetőségeinek javítása, gazdasági teljesítményének erősítése.

Emellett elő kívánja segíteni, hogy a hazai mikro, kis- és középvállalkozások az egyre inkább erősödő zöldgazdaságba az eddigieknél nagyobb mértékben kapcsolódjanak be.

Legyen szó az energiahatékonysági beruházásokat kiszolgálni képes gyártó vállalkozásokról, egyszer használatos műanyag termékeket kiváltani képes gyártókról, másodlagos forrásból származó alapanyagot felhasználó gyártókról, a vízfelhasználás hatékonyságnövelését szolgáló vagy éppen az elektromobilitási beruházásokat ipari oldalról kiszolgálni képes gyártó vállalkozások megerősítéséről.

A fentieknek megfelelően a vállalkozások pályázhatnak technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, ehhez kapcsolódó információs technológiafejlesztésre, technológiatranszfert eredményező gyártási licenc, gyártási know-how-beszerzésekre, minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsítványok megszerzésére,
valamint kis léptékű infrastrukturális és ingatlanberuházásra.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: magro.hu
Vissza
Hírfolyam