2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A korrupció miatti büntetésből az esőerdők profitálnak Dél-Amerikában

A Petrobras brazil olajvállalat egy korrupciós ügy lezárása érdekében fizet jelentős összeget részben az amerikai, részben a brazil kormánynak, amelyet több helyi kormány az amazóniai esőerdők védelmére fordít.

Roberio Nobre, Amapa állam környezetvédelmi ügynökségének vezetője rámutatott, hogy a pénz valósággal az ölükbe hullott, egyáltalán nem számítottak rá. Az államok szegényes környezetvédelmi költségvetése összesen legalább 140 millió reállal (8,3 milliárd forinttal) bővülhet – írja a Reuters alapján a Piac és Profit.

A forrást járőrökre, terepjárókra, ellenőrző rendszerekre, a fenntartható mezőgazdaság népszerűsítésére és a helyiek oktatására, illetve szükség esetén tűzoltókra költik majd.

A Petrobras állami olajvállalat állt Brazília legnagyobb, Autómosó néven elhíresült korrupciós botrányának középpontjában, amelybe több magas rangú politikus is belekeveredett. A Petrobras és az Egyesült Államok 2018-ban megegyezett, hogy a brazil olajvállalat kifizet 853 millió dollárt (csaknem 262 milliárd forint), cserébe pedig megszüntetik a vele szemben pénzügyi szabálytalanságok miatt indított eljárást az Egyesült Államokban. A bírságból befolyt összegen az amerikai és a brazil hatóságok 20-80 százalékos arányban osztoznak.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam