2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A korrupció miatti büntetésből az esőerdők profitálnak Dél-Amerikában

A Petrobras brazil olajvállalat egy korrupciós ügy lezárása érdekében fizet jelentős összeget részben az amerikai, részben a brazil kormánynak, amelyet több helyi kormány az amazóniai esőerdők védelmére fordít.

Roberio Nobre, Amapa állam környezetvédelmi ügynökségének vezetője rámutatott, hogy a pénz valósággal az ölükbe hullott, egyáltalán nem számítottak rá. Az államok szegényes környezetvédelmi költségvetése összesen legalább 140 millió reállal (8,3 milliárd forinttal) bővülhet – írja a Reuters alapján a Piac és Profit.

A forrást járőrökre, terepjárókra, ellenőrző rendszerekre, a fenntartható mezőgazdaság népszerűsítésére és a helyiek oktatására, illetve szükség esetén tűzoltókra költik majd.

A Petrobras állami olajvállalat állt Brazília legnagyobb, Autómosó néven elhíresült korrupciós botrányának középpontjában, amelybe több magas rangú politikus is belekeveredett. A Petrobras és az Egyesült Államok 2018-ban megegyezett, hogy a brazil olajvállalat kifizet 853 millió dollárt (csaknem 262 milliárd forint), cserébe pedig megszüntetik a vele szemben pénzügyi szabálytalanságok miatt indított eljárást az Egyesült Államokban. A bírságból befolyt összegen az amerikai és a brazil hatóságok 20-80 százalékos arányban osztoznak.

Neked ajánljuk
A jelen sötét, de a jövő zöld lehet a bányászatban – és ezzel nem csak a Föld jár jól A fenntarthatóság ügye is megjelenik az új vámmegállapodásban Egymillió munkahelyet teremtene a zöld átállás Nagy-Britanniában Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam