2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább zöldít a Telekom

Műanyagmentes törekvés, karbonsemleges működés, zöldszolgáltatások bevezetése, esélyegyenlőségi és sokszínűségi lépések körvonalazódnak a Magyar Telekom-csoport 2019-es fenntarthatósági jelentésében.

A digitalizáció számos ponton segít jobbá tenni a világot, ugyanakkor a technológia fejlesztése és üzemeltetése energiaigényes folyamat. Épp ezért számít figyelemre méltó eredménynek, hogy a társaság működése tavaly már ötödik éve karbonsemleges volt – írja a Médiapiac.

A vállalat növelte energiahatékonyságát, modernizálta hálózatát és adatközpontjait, valamint növelte a hibrid és az elektromos autók arányát a céges gépkocsiflottában. Számos infrastruktúrájának energiaellátását napenergia használatával oldja meg, illetve működése során előnyben részesíti a fenntartható infokommunikációs termékeket és szolgáltatásokat.

A vállalat a magyarországi elektromosenergia-felhasználását 100%-ban megújuló energiaforrásból vásárolja, a fosszilis energiafelhasználásból származó kibocsátását pedig zöldprojektek támogatásával semlegesíti.

A vállalat a programba 2019-ben ügyfeleit is bekapcsolta: az ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatást választó mintegy 80 000 ügyfél folyamatosan online nyomon követheti az általa támogatott napelemrendszer termelését.

A vállalat belső működésében is mindent megtesz azért, hogy csökkentse a környezetre káros anyagok kibocsátását. Már a koronavírust megelőző időszakban is bevett gyakorlat volt a távmunka, mely kölcsönös előnyökkel jár mind munkavállalói, mind munkáltatói oldalról nézve. 2019-ben 169 161 távmunkás napot regisztráltak, ezzel a munkavállalók közel 6 millió km utat és 30 évnyi utazási időt spóroltak meg.

Emellett tavaly egy újabb lépést tett a vállalat, kimondták, hogy fokozatosan kivonják az egyszer használatos műanyagokat mindennapi működésükből, épületeikből. A  Plastic Free Telekom program célja, hogy 2020 végéig 80%-kal csökkentse a PET mennyiségét, nullára csökkentse az egyszer használatos műanyagok arányát, és kiváltsa a jelenleg beszállítói által a működésbe csatornázott polisztirolt.

Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot A világ legrégebbi barlangi állatfestményét találták meg Indonéziában Feketekatonalégy-tenyésztés a környezetbarát takarmányozásért Szegeden
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam