2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Unilever 2039-ig egymilliárd eurót fordít természetvédelemre

A világ egyik vezető fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó vállalatának közleménye szerint a vállalat márkái (az Unilever csaknem 400 márka termékeit értékesíti több mint 190 országban) együttesen egymilliárd eurót fektetnek be az Unilever által létrehozott klíma- és természetvédelmi alapba.

Az alap forrásait az egyes márkákhoz kapcsolódóan tudják felhasználni minden olyan projekthez, amely együtt jár tájrehabilitációval, újraerdősítéssel, a szén-dioxid megkötésével, vadon élő állatok védelmével és a vizek megóvásával.

Ezenfelül a vállalat bejelentette, hogy 2039-ig minden termékénél el akarja érni a nettó zéró kibocsátást, a felhasznált alapanyagok beszerzésétől egészen a bolti értékesítésig.

A folyamat részeként a beszállítók számára egy olyan rendszert állítanak fel, amelyben minden számlán szerepelnie kell az adott áruk és szolgáltatások karbonlábnyomának.

Mindezek mellett az Unilever jelezte, hogy csatlakozik a Világbank által létrehozott, 2030 Water Resources Grouphoz is azért, hogy segítse ellenállóbbá tenni a vízgazdálkodást az olyan vízhiánnyal fenyegetett piacokon, mint India, Brazília, Dél-Afrika, Vietnám vagy Indonézia.

A vízforrások további védelme érdekében a vállalat célul tűzte ki, hogy 2030-ra minden termékének összetételét biológiailag lebonthatóra alakítja át, ezzel minimalizálva termékeinek hatását a vizekre és a vizes ökoszisztémákra. Bár a jelenleg használt összetevők egy részének nincs életképes, biológiailag lebontható alternatívája, az Unilever partnerek bevonásával azon dolgozik, hogy megtalálja a megfelelő megoldásokat.

Neked ajánljuk
Újra megmérethetik magukat a tudatos vállalatok RSD – A marasztalt folyó, 1–2. rész (természetfilm) 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház Nagyobb klímaügyi kötelezettségvállalást várna a G7 országaitól az ENSZ
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam