2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megnövelik a Zöld Bajnokok pályázat keretösszegét

A kormány kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az ITM közleménye idézi György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárt, aki kijelentette: a Zöld Nemzeti Bajnokok felhívás társadalmi egyeztetése, valamint az előzetes szakmai egyeztetések megmutatták, hogy a magyar vállalkozások elkötelezettek a környezeti fenntarthatóság iránt, és számos cég dolgozik a gazdaság zöldítésén, amivel értéket teremt a gazdaság és a magyar családok számára.

Az ITM ezért döntött úgy, hogy az eredetileg 3,85 milliárd forintos felhívás keretösszegét már a pályázat megjelenése előtt 7,3 milliárd forintra emelje.

A fejlesztési források hatékony hasznosulása érdekében a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés előfeltétele, hogy a vállalkozások vállalják az előminősítésre történő regisztrációt és a kiválasztási folyamatban való részvételt.

Az előminősítésre történő jelentkezésre 2020. július végéig van lehetőség, amely kétlépcsős folyamat. Első lépése az előminősítési igényt benyújtók regisztrációja. A regisztráció során a részvételi feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak ezután a második lépésben lesz lehetőségük az előminősítési űrlap kitöltésére.

Regisztráció és további információ: znb.ifka.hu

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Magyar alapítású, nemzetközi innovációs központ segíti a zöldgazdaság feltörekvő szereplőit Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam