2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Novemberben rendezik meg az Ökoindustria szakkiállítást

Idén hatodik alkalommal rendezik meg Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb környezetipari eseményét, az Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari Szakkiállítást, amelyen ezúttal vendégországként a Holland Királyság képviselteti magát – közölte a rendezvényt szervező Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) ügyvezetője.

Hankó Gergely ismertette: a kétévente jelentkező szakkiállítás a környezetipar szakmai hazai és nemzetközi képviselőinek hagyományos találkozási pontja, amely közvetlen kapcsolatot teremt a kiállítók, a döntéshozók, az üzletemberek és az érdeklődők között. Az expóra már zajlik a kiállítók és a szakmai rendezvényt szervező cégek regisztrációja, eddig 28-an jelezték részvételüket. 

A kiállítást szakmai konferenciák, bemutatók, vetítések egészítik ki, ahol bemutatják az ágazathoz kapcsolódó legújabb trendeket és eredményeket.

A rendezvény fókusztémái között szerepelnek többek között az ökoinnovációk, a körforgásos gazdaság, a hulladékgazdálkodás, a megújuló zöldenergia, a zöldmobilitás, illetve készülnek környezetipari startuppiaccal és zöld állásbörzével is.

A 2013-as Ökoindustria szakkiállítás standjai
Fotó: MTI/ Illyés Tibor

A rendezvény fő támogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. Mészáros Szilvia, az alapítvány nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője hiánypótló és látványos, gazdaságilag ígéretes eseménynek, fórumnak nevezte a szakkiállítást, különösen a mostani időszakban.

Hendrich Balázs, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: a környezetipar olyan iparág, amely kiemelt figyelmet kap a nemzeti exportfejlesztési stratégiában is. Hozzátette, célkitűzéseik között szerepel a rendezvény nemzetközi jelentőségének erősítése a külgazdasági hálózaton keresztül, így hat külföldi irodájuk megkezdte a kiállítás külpiaci promócióját is.

Bővebb információ ITT.

Neked ajánljuk
Megerősítette a klímavédelemmel kapcsolatos elkötelezettségét a Tesco 2022-re Magyarországon nettó karbonsemleges lesz az OTP A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt Kína búcsút mondott a bitcoinbányáknak Tetszettek a fogyasztóknak a Coca-Cola papírpalackjai
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam