2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld akciót támogat az E.ON

Idén harmadik alkalommal szervezi meg a GreenDependent Intézet 9 hetes közösségimédia-kampányát az E.ON EnergiaKözösségek közösségi oldalán, az E.ON-csoport támogatásával.

A kampány célja, hogy segítse a háztartásokat a klímaválság kapcsán szükséges cselekvésben, azaz abban, hogy ki mit tehet otthonában az okos energiahasználat és karbonlábnyomának csökkentése érdekében.

A kampány során a különböző, háztartászöldítéshez és energiamegtakarításhoz kapcsolódó érdekes, tanulságos cikkek, ötletek és hírek megosztása mellett három kihívást is szervez az intézet; az ezekben részt vevők közül néhány szerencsést pedig környezettudatos termékekre beváltható ajándékutalványokkal jutalmaz.

A június 29-én kezdődő kampány első három hetének témája a „zöld nyár”, azaz hogy hogyan tudjuk klímabarát és energiatakarékos módon hűteni otthonunkat, illetve hogyan lehet „zölden” nyaralni és a szabadidőt eltölteni. Ezt követi július 26-tól a „zöld otthon” három hete, ahol a fő háztartási energiamegtakarítási területeket tekintik át.

Augusztus 10-től a karbonlábnyom csökkentése kerül a középpontba, a nemzetközi Ökológiai Túllövés Napjához is kapcsolódva. Zárásként a zöld iskolakezdéshez kapnak segítséget a résztvevők.

Június 29-én az első kihívás is elkezdődött: ennek keretében egy, a tavalyihoz hasonló zöld önismeretről szóló kérdőívet tölthetnek ki a potenciális „energiabajnokok” Fotó: eon.hu

A kampány kihívásaiban bárki részt vehet, aki kedvet érez energiafogyasztásának csökkentéséhez, és így aktívan szeretne tenni a klímaváltozás ellen! 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: eon.hu
Vissza
Hírfolyam