2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A koronavírus-járvány miatti válság legpozitívabb hatása maga a kezelés módja lesz

Az Európai Unió a klímaváltozás elleni harcot nem áldozta fel a gazdaság minél gyorsabb újjáépítésével szemben – értékelte az elmúlt hetek biztató fejleményeit Catherine Mann, a Citibank vezető közgazdásza a pénzintézet saját, a válságkezelésről szóló videókonferenciáján.

Kialakult egy vízió egy olyan gazdasági környezetről, ahol a klímaváltozás elleni küzdelemnek rendelték alá a magán szektor támogatását. A szakértő úgy látja, hogy a zöld fordulat erősítése mindenképpen pozitív – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

Mann arra célzott, hogy környezetvédelmi és zöldberuházási feltételeket szabnának az uniós mentőcsomag támogatásainak felhasználásához.

A 750 milliárd eurósra tervezett alap válságkezelési forráskészletének negyedét kellene éghajlatváltozás elleni programokra költeni.

A válságkezeléshez Mann szerint fontos, hogy az ellátási láncokat újraszervezzék a vállalatok, és ebben a digitalizációnak fontos szerepe legyen. Arra is kitért, hogy előre jelezhető, hogy az ellátási láncokat az itteni országok újratervezik, sokkal inkább lokalizálják majd, de ez önmagában nem teszi tervezhetőbbé a gyártást – sőt, számos kockázatot is magában hordoz.

Ugyanakkor a Citibank vezető közgazdásza nem számít arra, hogy gyorsan visszaállna a krízis előtti szintre a világgazdaság, illetve a nagy országok növekedési pályája.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam