2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hol tart a zöldülésben a HP?

A vállalat közzétette 2019-es Fenntarthatósági Jelentését, amelyben a sokszínűség és az elfogadás támogatása mellett célul tűzte ki az alacsony karbonkibocsátású, körforgásos gazdaság létrehozását is.

Az ambiciózus társadalmi célok mellett a HP új jelentése fontos környezeti vállalásként szerepelteti az egyszer használatos műanyag csomagolások 75 százalékának fenntartható megoldásokkal való kiváltását 2025-ig.

„Napjaink kihívásai, legyen szó akár a klímaváltozásról, egy világjárványról vagy a rendszerszintű elnyomásról, nem ismernek országhatárokat, és mindannyiunk számára kockázatot jelentenek”

 – szögezte le a jelentés kapcsán Enrique Lores, a HP elnök-vezérigazgatója. „Minden vállalkozásnak tennie kell azért, hogy az érdekeltek mellett a társadalom számára is értéket hozzanak létre.”

Ebben a szellemben született meg a HP csomagolásstratégiája, amely teljesen felszámolná a szükségtelen műanyaghasználatot. A 2019-es évben a vállalat felhagyott a kábelek összekötésére használt műanyag elemek és a dokumentumokat védő fóliák használatával. Emellett növelték az újrahasznosított papírra épülő megoldások alkalmazását, a nyomtatóüzletág pedig egy nyomtatómodell csomagolásának áttervezésével több mint 95 tonna műanyag szivacsot spórolt meg.

A vállalat nyomtató- és személyiszámítógép-termékeiben is növeli az újrahasznosított műanyagok arányát Fotó: shutterstock.com

Az erdőkre gyakorolt káros hatások csökkentése érdekében a HP által használt papír 2016 óta erdőirtásmentes ellátási láncból származik, 2020 végére pedig papíralapú csomagolásai is fenntartható forrásból érkező alapanyagokból készülhetnek.

Lépéseket tesznek a természetes élőhelyek helyreállításáért is: a vállalat 2019-ben partnerségre lépett a WWF-fel (World Wildlife Fund), és párhuzamosan elindította a HP Sustainable Forest Collaborative programot, amelynek célja több mint 800 km2 erdő helyreállítása és megőrzése.

A HP elkötelezett a fenntartható, alkalmazkodóképes és egyenlőbb jövő építése mellett, ezért csatlakozott ahhoz a további 155 céghez, amely aláírta a „Recover Better”nyilatkozatot, amely világszerte sürgeti a kormányokat, hogy a koronavírushoz kapcsolódó segítségnyújtást a legújabb klímavédelmi kutatások ajánlásaihoz igazítsák.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam