2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb megoldások segítik a vállalatok szénlábnyomának megismerését

A rugalmas állóképesség, a fenntarthatóság és a nyereségesség egyensúlyozásához a SAP új kezdeményezésekkel segíti az ellátási láncok és az iparági folyamatok optimalizálását – derült ki a vállalat éves konferenciáján.

Climate 21 néven az SAP új programot indított, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében a vállalatoknak megkönnyítse a fenntartható működés kialakítását. Az SAP Product Carbon Footprint Analytics alkalmazás segítségével a gyártók pontosan felmérhetik termékeik szénlábnyomát – írja a Computer World.

A fogyasztási cikkek, vegyipari és olajipari, valamint más termékek természeti környezetre gyakorolt hatását általában igen nehéz kiszámítani, mivel a gyártás sok telephelyen és folyamatlépésen keresztül zajlik. A vállalatok irányítását közel fél évszázada támogató SAP azonban olyan megoldást készített, amely a szénlábnyom-számítást nem utólag próbálja ráerőltetni az üzleti alkalmazásokra, hanem azt az intelligens vállalat digitális magjába építi.

A környezeti hatás így egy lesz a mutatók közül, amelyekkel a szervezetek működésük egészét mérik.

Az üvegházhatású gázok termékspecifikus kibocsátását az SAP Product Carbon Footprint Analytics telephelyre, költséghelyre számítva és más bontásban is elemzi. Az SAP Cloud, S/4HANA és Analytics Cloud platformokra épülő alkalmazás a teljes értéklánc mentén elemezhetővé teszi a termékek szénlábnyomát a nyersanyag beszerzésétől kezdve a gyártáson és az energiafelhasználáson át a szállításig.

A gyártó vállalatok további adatforrásokat, termékadatbázisokat és harmadik féltől származó egyéb megoldásokat is bevonhatnak elemzéseikbe, hogy még jobban megértsék, az értéklánc egyes szakaszaiban milyen tényezők befolyásolják az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Többéves ütemterv alapján az SAP a továbbiakban partnerek bevonásával, közös innováción keresztül teljes portfóliójába beépíti majd a fenntarthatóság mérését megkönnyítő mérőszámokat és képességeket.

Neked ajánljuk
Megtörtént az első ipari termelő vállalat zöldkötvény-kibocsátása Magyarországon Egy lagúna, ahol az embereknek és a tengerlakóknak is gyöngyéletük van Klímabarát sajttal rukkolt elő a Lidl Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: computerworld.hu
Vissza
Hírfolyam