2020. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pitypangabronccsal járná a fenntarthatóság útját a Continental

A vállalat a „Vision 2030” stratégiai program keretében a gumiabroncs-üzletág összes, fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységét és projektjét új részlegbe szervezi, amelynek vezetője közvetlenül a Continental vezérigazgatójának tartozik elszámolással.

A fenntartható és felelős gazdálkodás már évek óta szerves részét képezi a Continental vállalati stratégiájának, amely három fő témára összpontosít: a klímaváltozás enyhítésére, a tiszta mobilitásra és a fenntartható ellátási láncokra – írja a vállalat közleménye alapján a Portfolio.

Annak érdekében, hogy a jövő gumiabroncsa a gyártás, a használat és az újrahasznosíthatóság szempontjaiból is energiahatékonyabb és környezetkímélőbb legyen, a cég szisztematikus befektetésekkel segíti az új technológiák, alternatív alapanyagok, valamint környezetvédelmi szempontból kompatibilis gyártási folyamatok kutatását és fejlesztését.

A vállalatnál központi téma, hogy megszüntessék a természetes gumi kizárólag a trópusokról való behozatalát, ehelyett pedig elérjék, hogy a kaucsuk az abroncsgyárakhoz a lehető legközelebb kerüljön kinyerésre.

Ez tenné lehetővé a folyamatosan zajló erdőirtás visszaszorítását és a hosszú szállítási útvonalak során generált szén-dioxid-kibocsátás csökkentését. Ebben a szellemben született meg az Urban Taraxagum kerékpárgumi, a cég első olyan sorozatgyártott abroncsa, amely pitypangból származó természetes gumi felhasználásával készül.

Neked ajánljuk
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen Te milyen fogyasztó vagy? Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam