2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetkímélő hamburgerrel rukkol elő a Burger King

A Burger King az Egyesült Államok bizonyos részein alacsony metántartalmú étrenden tartott marhából készült Whoppert értékesít. 

Az étteremlánc több egyetem tudósaival együtt dolgozva arra jutott, hogy a marha étrendjéhez száz grammnyi citromfüvet hozzáadva harmadával csökkenthető a metán kibocsátása – számolt be a Portfolio.

A Restaurant Brands International lánc alacsony metántartalmú étrenden tartott marhából készült Whopper húspogácsa korlátozott ideig elérhető ajánlat lesz majd az étteremlánc Miamiban, New Yorkban, Austinban, Portlandben és Los Angelesben található egységeiben.

A Burger King több egyetem tudósaival dolgozott együtt a marhahús környezeti hatásainak kezelése érdekében. Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (Environmental Protection Agency) szerint 2018-ban a haszonállatok voltak felelősek az amerikai globális üvegházhatású gázok kibocsátásának 3,9 százalékáért. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) szerint ez a szám világszerte nagyjából 14,5 százalék.

Az előzetes tesztek alapján a citromfűdiéta átlagosan nagyjából naponta a harmadával csökkenti a metánkibocsátást a marha életének utolsó három-négy hónapja során.

Forrás: Burger King Mexico/youtube.com
Neked ajánljuk
Az MNB is kiemelten kezeli a fenntarthatóságot Konferencia a zöld reklámról Az egyszer használatos műanyag kivezetése nem csak a környezetnek, a vállalatoknak is fontos lehetőséget jelent A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb energiatermelője?
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam