2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új leányvállalattal küzd a klímaváltozás ellen a Bosch

A német vállalatnál azt vallják, hogy a klímaváltozás mértékének csökkentése az egész társadalom harca, ezért Bosch Climate Solutions néven új leányvállalatot indítanak, ezzel segítve más cégeket a szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentésében.

A Bosch eddig is komolyan vette a klímaváltozás elleni küzdelmet, ezt a beszállító eredményei is bizonyítják: 2019-re a cég összes németországi egysége klímasemlegessé vált, a cél pedig 2020-ra az, hogy globálisan is nullára redukálják a karbonlábnyomukat, ami négyszáznál is több klímasemleges üzemet jelent majd  – írja a vállalat közleménye alapján az Autopro.

A Bosch Climate Solutions névre hallgató új vállalat célja, hogy a Bosch megoszthassa a területen szerzett tapasztalatait a gyáripar más vállalataival, ezzel jobbá téve a bolygót.

Technikailag megvalósíthatóvá, üzletileg életképessé akarjuk tenni a klímaváltozás elleni küzdelmet – fogalmazott dr. Volkmar Denner, a Bosch vezetője. 

A Bosch szakértői négy héten belül összeállítják az adott vállalat számára legjobbnak tűnő megoldások tervezetét, és három hónapon belül kész klímavédelmi koncepciót tudnak ajánlani a hozzájuk forduló cégeknek. Ehhez ezernél is több projektből nyert tapasztalattal járulnak hozzá a német cég szakemberei. A károsanyag-kibocsátás csökkentése anyagilag is megéri a vállalatoknak, a Bosch is olyan megoldásokat alkalmaz, illetve kínál, amelyek pénzügyileg is hatékonyak.

Neked ajánljuk
Kína klímacéljait is veszélybe sodorhatja a kriptobányászat Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Klímavészhelyzetet hirdetett Hawaii Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam