2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új leányvállalattal küzd a klímaváltozás ellen a Bosch

A német vállalatnál azt vallják, hogy a klímaváltozás mértékének csökkentése az egész társadalom harca, ezért Bosch Climate Solutions néven új leányvállalatot indítanak, ezzel segítve más cégeket a szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentésében.

A Bosch eddig is komolyan vette a klímaváltozás elleni küzdelmet, ezt a beszállító eredményei is bizonyítják: 2019-re a cég összes németországi egysége klímasemlegessé vált, a cél pedig 2020-ra az, hogy globálisan is nullára redukálják a karbonlábnyomukat, ami négyszáznál is több klímasemleges üzemet jelent majd  – írja a vállalat közleménye alapján az Autopro.

A Bosch Climate Solutions névre hallgató új vállalat célja, hogy a Bosch megoszthassa a területen szerzett tapasztalatait a gyáripar más vállalataival, ezzel jobbá téve a bolygót.

Technikailag megvalósíthatóvá, üzletileg életképessé akarjuk tenni a klímaváltozás elleni küzdelmet – fogalmazott dr. Volkmar Denner, a Bosch vezetője. 

A Bosch szakértői négy héten belül összeállítják az adott vállalat számára legjobbnak tűnő megoldások tervezetét, és három hónapon belül kész klímavédelmi koncepciót tudnak ajánlani a hozzájuk forduló cégeknek. Ehhez ezernél is több projektből nyert tapasztalattal járulnak hozzá a német cég szakemberei. A károsanyag-kibocsátás csökkentése anyagilag is megéri a vállalatoknak, a Bosch is olyan megoldásokat alkalmaz, illetve kínál, amelyek pénzügyileg is hatékonyak.

Neked ajánljuk
Alábecsülhette a klímaváltozás kockázatait a Nobel-díjas közgazdász A műanyagok mégsem mentik meg az olajipart? A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam