2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható alapokban kezelt vagyon átlépte az ezermilliárd dolláros határt

Idén április és június között nagy érdeklődés mutatkozott a fenntarthatósági befektetési alapok iránt, minek eredményeként 71,1 milliárdos tőkebeáramlás érkezett a befektetőktől.

A világ minden részén a kormányok elkezdték intenzíven támogatni a zöldprojekteket mind a szabályozással, mind a fiskális politikai eszközökkel – írta meg a CNBC alapán a Portfolio.

Különösen igaz volt ez a járvány alatt: egyre több országnál lehet látni, hogy elköteleződik a fenntartható projektek mellett.

A hónap elején közzétett Morningstar-jelentésben 3 olyan tényező volt, ami a szakértők szerint növelte az ESG-alapokba történő beáramlást:

  • A koronavírus okozta bizonytalanság megmutatta, hogy mennyire fontosak a fenntartható és rugalmas üzleti modellek,
  • a zöld befektetési alapokban lévő termékek száma folyamatosan növekedett, ami szintén segítette a fellendülést,
  • illetve azon alapok száma is megnőtt, amelyek ESG (Environmental - környezeti, Sustainable - fenntartható, Governance - iránytási szempontokat figyelembe vevő) minősítést használnak. Ezeknek a száma június végére már 2703 volt.
Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön Kitalálja, hogy melyik modell vezeti a Porsche eladási listáját?
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam