2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alaposan bevásárolt a Nemzetközi Beruházási Bank Magyarország első zöld vállalati kötvényéből

34 millió euró értékben a Nemzetközi Beruházási Bank lett az egyik legnagyobb befektetője a magyar kötvénypiacon kibocsátott első zöld vállalati kötvénynek, amelyet a CPI Hungary Investments Kft. helyezett forgalomba a Budapesti Értéktőzsdén – közölte a bank.

A CPI Hungary Investments Kft. a CPI Property Group (CPIPG) része, amely jövedelemtermelő ingatlanok piacvezető tulajdonosa Németországban, Csehországban és Kelet-Európában. A CPI Hungary Investments Kft. a kötvényekből származó bevételeket környezetvédelmi projektek és kezdeményezések megvalósítására kívánja fordítani, amelyek hozzájárulnak az olyan fenntartható fejlesztési célok, mint például a „zöld” építészet eléréséhez: magas energiahatékonyságú épületek építése és energiatakarékos technológiák, mint például megújuló energiaforrások alkalmazása.

A kibocsátott kötvények teljes volumene elérte a 30 milliárd forintot (több mint 86 millió eurónak megfelelő érték) 10 éves futamidővel és 2,5%-os kamatlábbal. A lejáratig számított hozam 3,69%.

A Nemzetközi Beruházási Bank több mint 33,8 millió euró értékben vásárolt kötvényeket. Ezzel a befektetéssel az NBB jelentős mértékben tovább növeli magyarországi portfólióját. A vezető magyar kereskedelmi bankok, biztosítótársaságok és befektetési alapok szintén a kötvény befektetői között voltak.

A CPI Hungary Investments Kft. zöldkötvény-kibocsátása a Növekedési Kötvényprogram keretein belül történt meg, amelyet a Magyar Nemzeti Bank hozott létre azzal a céllal, hogy növelje a hazai kötvénypiac likviditását.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A fenntarthatóság igénye új feladatokat hoz a pénzügy világába Okosmegoldások segíthetnek megállítani a túlhalászatot Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam