2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai kormány engedélyezi a gáz- és olajkitermelést Alaszka északi-sarki területein

A szóban forgó térség 7,7 millió hektár nagyságú természetvédelmi terület, amely védett vadvilágnak ad otthont. Karibuk, jegesmedvék és más védett állatok élnek e vidéken.

Az amerikai kormány engedélyezi a gáz- és olajkitermelést Alaszka északi-sarki területein – jelentette be David Bernhardt amerikai belügyminiszter videós sajtókonferenciáján hétfőn.

David Bernhardt bejelentette, hogy a szövetségi tulajdonban lévő terület bérleti jogait a minisztérium az év végéig értékesíti. Leszögezte azt is, hogy a döntés nyomán többezernyi új munkahely is teremtődik majd. A tárcavezető közölte, hogy a bérleti jogokat megvásárlók a kitermelés megkezdése előtt kötelezően földtani vizsgálatot végeztetnek majd.

A Biológiai Sokszínűség Központja nevű környezetvédelmi csoport ügyvédje, Kristen Monsell közleményében arra figyelmeztetett, hogy a védett állat- és növényvilágra nézve veszélyes a gáz- és olajkitermelés megindítása.

Alaszka republikánus kormányzója, Mike Dunleavy és az alaszkai republikánus kongresszusi politikusok ugyanakkor üdvözölték a minisztérium bejelentését, és szintén a munkahelyteremtést és a tagállam gazdaságának várható fellendülését húzták alá.

Jeges alaszkai táj Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Joe Biden visszatérne a párizsi klímaegyezménybe Szabadon engedték a New York-i Rockefeller Center karácsonyfáján megbúvó kis baglyot (videóval) Tarajos sült „lőtt” a kameracsapda a Kiskunságon Hulladékból villanyautó Az online térbe költözik a családszervezetek adventi gyűjtése is
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam