2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megosztásra épülő megoldásoknak a műhelyekben is helyük van

Nemcsak az autók, rollerek vagy szoftverek esetében működik jól a közös használat, az üzemi textíliáknál is, amelyeket egy iparvállalat vagy egy kézműves műhely nap nap után igénybe vesz. 

Az ilyen termékek problémamentes használatához nélkülözhetetlen, sok éve bevált technológiát az üzemi textilszolgáltató cégek biztosítják, amelyek a többször használatos termékek révén a fenntartható fejlődés ügyét is szolgálják – mutat rá az Autopro.

A piacvezető német MEWA tevékenysége jó példa arra, hogyan ültethető át a gyakorlatba a fenntarthatóság és az üzleti célú „megosztás” gondolata az iparban és a műhelyekben.

A MEWA teljes körű szolgáltatásként olyan komplett, többszöri felhasználhatóságra épülő rendszer igénybevételi lehetőségét biztosítja, amelynek keretében az ipari törlőkendőket kiszállítják az üzemekbe, használat után begyűjtik, majd környezetkímélő módon kimossák.

Járvány idején sem kell lemondani a fenntarthatóságról

Nemrégiben a német textiltisztító ágazat ipartestülete egy közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-válság miatt – igencsak helytelenül – előtérbe kerültek az egyszer használatos eszközök. Pedig a többszöri használatra létrehozott rendszerek igénybevétele nemcsak a tengerben található műanyagrészecskék felhalmozódását állíthatná meg, hanem támogatná az európai, illetve helyi gazdaságot, és elősegítené a munkahelyek megtartását az adott régióban. A közlemény aláhúzza:

„A professzionális módszerekkel, higiénikusan kezelt, újrahasználható textíliák lényegesen kevésbé terhelik meg a környezetet, mint az egyszer használatos termékek, miközben megfelelnek ugyanazoknak a higiéniai elvárásoknak.”

A MEWA ipari törlőkendők esetében az ügyfelek nemcsak magukat a törlőkendőket „osztják meg”, hanem a MEWA által kifejlesztett – és több díjjal elismerten innovatív – technológiát is. Ez a technológia eleget tesz a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak, miközben segítségével visszanyerik a törlőkendők olaj- és zsírtartalmát, amelyet a szárító- és mosóberendezések fűtésére lehet felhasználni, ily módon is takarékoskodva a természeti erőforrásokkal.

Neked ajánljuk
A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell Klímavám és a szén-dioxid-kvótákkal kapcsolatos nagyobb szigor jöhet az unióban Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam