2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fákra tekintő ablakok – erdőkkel csökkenti környezeti lábnyomát a Velux

Erdők megóvásával, helyreállításával és új erdők telepítésével ellensúlyozza a VELUX cégcsoport az 1941-es megalapításától számított száz év alatt kibocsátott, illetve jövőben kibocsátásra kerülő mintegy 5,6 millió tonna szén-dioxidot.

A cégalapítás jubileumára kitűzött teljes karbonsemlegességet a vállalat a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetével, a WWF-fel közösen igyekszik elérni – számolt be róla az Infovilág.

A VELUX Magyarország Kft. az energiatakarékos technológiai megoldásoknak köszönhetően 2019-re már tizedére csökkentette a gyártóegység károsanyag-kibocsátását, és helyi faültetésbe is belekezdett. Tavaly a VELUX cégcsoport európai tetőtéri ablakaihoz felhasznált faanyag 99,6%-a már tanúsított fenntartható erdőgazdálkodásból származott. 

A tetőtéri ablakok gyártásában piacvezető vállalat a beszállító partnereit is a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére kéri.

A VELUX cégcsoport környezeti ártalmainak csökkentésére a fatelepítés mellett áttér a megújuló energia felhasználásra, gyorsítja a gyártáshoz kapcsolódó,  energiahatékonyságra irányuló fejlesztéseit, valamint lényegesen átalakítja az alapanyagok kiválasztásának és beszerzésének módját is.

A fák megóvásával és telepítésével növelhető a levegő szén-dioxid-tartalmának elnyerésére alkalmas növényzet mennyisége a bolygón, ami lassítsa az éghajlatváltozást Fotó: shuttertsock.com

A gyártási melléktermékként keletkező fa biomassza újrahasznosításának, valamint az energiatakarékosabb hidraulikaszivattyúknak és az energiát hatékonyan hasznosító fényforrásoknak köszönhetően várhatóan a 2007. évinek a felére csökken a vállalat károsanyag-kibocsátása.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: infovilag.hu
Vissza
Hírfolyam