2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pezsgést hoz a környezettudatos vállalatok világába egy skót sörgyár

A BrewDog lett a világ első klímasemleges sörcége.

Faültetés, szélenergia, rövid szállítás és szennyvíztisztítás: 30 millió fontos befektetésből indított el a BrewDog egy programot, hogy elmondhassák: övék a világ első karbonnegatív söre – írja a hvg.hu.

Először a világ egyik legnevesebb környezetvédelmi szakértőjével, Mike Berners-Leevel felmérették a BrewDog ökológiai lábnyomát, majd a tanácsai alapján hozzáláttak az eltüntetéséhez. 

Tavaly a skót cég 67 951 tonna szén-dioxiddal terhelte meg a légkört. A szakértők által kidolgozott program végrehajtásával viszont kétszer annyi szén-dioxidot vonnak majd ki a levegőből, mint amennyit kibocsátanak – így lesznek nemcsak karbonsemlegesek, de karbonnegatívak.

A zöldprogram megvalósításának első lépéseként a Skót-felföldön hatalmas területet vásároltak, amelyre egymillió fát ültetnek. Emellett a szállítással járó szennyezés mérséklésére átszervezik a sörözők ellátásának logisztikáját, pubjaik energiaellátását szélenergiával oldják meg, és a szennyvíz tisztítása révén is csökkentik a sörözés környezetkárosító hatásait.

Neked ajánljuk
Németország is zöldkötvényt bocsátott ki Ambiciózus fenntarthatósági programot indított a Tommy Hilfiger Továbbra is a gazdaság zöldítésén dolgozik az MNB Rendkívüli mértékű aszály sújtja az Alföldet Nem készültek fel a klímaváltozással járó kockázatokra a világkereskedelem nagy csomópontjai
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam