2020. november 23., Kelemen, Klementina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Unilever takarítószerei megtisztulnak a fosszilis adalékanyagoktól

A világ egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó vállalata, az Unilever bejelentette, hogy tíz éven belül teljesen kivonja a fosszilis alapú adalékokat a tisztítószereiből. A cél teljesítése a cégóriástól nagyjából 1 milliárd eurós, azaz mintegy 350 milliárd forintos beruházást igényel.

Vagyis a gyártó 2030-tól nem használna kőolajipari származékokat. A vállalat közlése szerint az eddig használt petrolkémiai összetevőket különböző növényi származékokra, illetve tengerből származó anyagokra, például algákra cserélik – írja a BBC alapján az Origo.

A vállalat közlése szerint a vegyi anyagok használata a tisztítószerekben a cég karbonlábnyomának 46 százalékáért felel. Ha sikerül a nagy váltás, a karbonlábnyom mérete akár 20 százalékkal is csökkenthető.

Közleményük szerint a koronavírus-járvány alatti megnövekedett kereslet a tisztítószerek iránt arra sarkallta a céget, hogy fokozzák fenntarthatósági erőfeszítéseiket.

Az Unilever több száz mindennapi fogyasztási cikk márkáját birtokolja. A tisztítószerek, mosóporok piacáról a Domestos, a Cif, a Surf is hozzájuk tartozik, van, ahol pedig a Persil forgalmazói. A vállalat emellett számos élelmiszeripari brandért is felel.

Neked ajánljuk
Az MNB is kiemelten kezeli a fenntarthatóságot Konferencia a zöld reklámról Az egyszer használatos műanyag kivezetése nem csak a környezetnek, a vállalatoknak is fontos lehetőséget jelent Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam