2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Unilever takarítószerei megtisztulnak a fosszilis adalékanyagoktól

A világ egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó vállalata, az Unilever bejelentette, hogy tíz éven belül teljesen kivonja a fosszilis alapú adalékokat a tisztítószereiből. A cél teljesítése a cégóriástól nagyjából 1 milliárd eurós, azaz mintegy 350 milliárd forintos beruházást igényel.

Vagyis a gyártó 2030-tól nem használna kőolajipari származékokat. A vállalat közlése szerint az eddig használt petrolkémiai összetevőket különböző növényi származékokra, illetve tengerből származó anyagokra, például algákra cserélik – írja a BBC alapján az Origo.

A vállalat közlése szerint a vegyi anyagok használata a tisztítószerekben a cég karbonlábnyomának 46 százalékáért felel. Ha sikerül a nagy váltás, a karbonlábnyom mérete akár 20 százalékkal is csökkenthető.

Közleményük szerint a koronavírus-járvány alatti megnövekedett kereslet a tisztítószerek iránt arra sarkallta a céget, hogy fokozzák fenntarthatósági erőfeszítéseiket.

Az Unilever több száz mindennapi fogyasztási cikk márkáját birtokolja. A tisztítószerek, mosóporok piacáról a Domestos, a Cif, a Surf is hozzájuk tartozik, van, ahol pedig a Persil forgalmazói. A vállalat emellett számos élelmiszeripari brandért is felel.

Neked ajánljuk
A következő tíz évünk egy elvesztegetett évtized lesz? Újabb elismerésben részesült a hazai zöldkötvény A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam