2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható gazdasági fejlődést elősegítő központ jött létre a Pannon Egyetemen

Gelencsér András szerint minél hamarabb át kell állni az energiahatékony, környezetbarát technológiákra – hangsúlyozta az egyetem rektora a központ megnyitó rendezvényén Veszprémben. 

Lukács Pál Zoltán, a pályázati projekt szakmai vezetője a rendezvényen közölte: a Pannon Egyetem és öt konzorciumi partnere mintegy 5 milliárd forintból valósítja meg elképzeléseit 2023-ra, két egyetemi helyszínen, a veszprémi mellett Nagykanizsán – idézi az MTI alapján a Mandiner.

A fejlesztés fő irányai a megújuló energia, a hulladékgazdálkodás és víztechnológia korszerűsítése, a fenntartható turizmus és a városfejlesztés lesz.

A megvalósításban a Mol Nyrt., a Hidrofilt Kft., a Netta Pannónia Kft., a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. működnek együtt. Az együttműködés célja a kimutatható gazdasági haszon, valamint az, hogy a Pannon Egyetem a kitűzött célok megvalósítása révén a fenntarthatóságban elkötelezett szervezetté váljon – tette hozzá Lukács Pál Zoltán.

Gelencsér András, az egyetem rektora a 21. század legnagyobb kihívásának nevezte a központ céljainak megvalósítását. Arról beszélt, hogy a természeti erőforrások végesek, a környezetszennyezés egyre súlyosabb következményekkel jár, mindez arra figyelmeztet, hogy minél hamarabb át kell állni az energiahatékony, környezetbarát technológiákra. Mint mondta, a központ létrehozói arra vállalkoztak, hogy a gyakorlatban valósítsák meg ezt a szemléletet.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának épülete
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Az online kereskedelem csomagolási lábnyoma is csökkenthető Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa Hogyan vágjunk neki a karácsony előtti vásárlási szezonnak? 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam