2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csomagolási innovációkkal csökkenti környezeti lábnyomát a Coca-Cola Magyarország

A vállalat tájékoztatása szerint legújabb fejlesztésének eredményeképpen 36 százalékkal csökkent az üveges termékek vendéglátó egységekbe szállításakor felhasznált zsugorfólia mennyisége.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben hangsúlyozzák: a végfelhasználók többnyire csak az olyan csomagolóanyagokkal találkoznak, mint az üveg, a PET-palack, az alumíniumdoboz, a TetraPak doboz vagy a kávékapszula.

A másodlagos csomagolóanyagok, mint a fólia, a rekesz, a raklap vagy a papír a szállítás és raktározás közben használatosak, de ezek mennyiségének csökkentése, illetve újrahasznosításuk ugyanolyan fontos, mint a közismertebbeké.

A most befejezett fejlesztés eredményeképpen éves szinten újabb 3,75 tonnával kevesebb hulladék keletkezik a Coca-Cola Magyarország depóiban, illetve a nagykereskedelmi partnereinél, a keletkező fóliahulladékból pedig később újabb fólia készül.

A vállalat hulladékkal kapcsolatos stratégiája célul tűzi ki, hogy 2030-ra ugyanannyi műanyag palackot és aludobozt gyűjtsenek vissza, amennyit értékesítenek – ezáltal pedig a termékek teljes életciklusán átívelő, fenntartható körforgás alakuljon ki. Magyarországon forgalmazott PET-palackjaik már most is 100 százalékban újrahasznosíthatók, és a fejlesztések eredményeképpen a palackok gyártása során folyamatosan nő az újrahasznosított műanyag aránya. 

 A hazai gyártásban felhasznált műanyag mennyisége az elmúlt tíz évben 15 százalékkal csökkent, nemrég pedig egy 100 millió forintos technológiai fejlesztés eredményeként további 4 százalékkal lett kevesebb a szénsavas üdítőitalok palackjaihoz használt műanyag mennyisége. Csak ez az utóbbi lépés azt jelenti, hogy a vállalat éves szinten 600 tonnával kevesebb műanyagot használ fel, ami összességében 24 millió PET-palack súlyának felel meg – ismertették a közleményben.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás rejti a legnagyobb kockázatot a bankok számára Július 29-e után már a föld hitelezi a fogyasztásunkat Egyre szívesebben vásárolunk helyi termékeket Gondban vannak az amerikai farmerek: ha öntöznek, kiszáradnak a tavak (videó) Kedves összefogás az egészségügyben dolgozókért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam