2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lenovo is a fenntarthatóság útjára lép

A vállalat 10 évre kitűzött forgatókönyvében többek között olyan célkitűzések szerepelnek, mint az üvegházhatású gázok kibocsátásának 50 százalékos csökkentése, valamint a szállítási folyamatok során használt műanyagok teljes felszámolása.

Tíz év alatt 92 százalékkal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását a Lenovo, meghaladva ezzel a 2010-es évre kitűzött 40 százalékos célt. A kínai nagyvállalat 2050-re zéró üvegházhatásúgáz-kibocsátást kíván elérni – számolt be a hvg.hu.

Az aprónak tűnő újítások egyike, hogy a ThinkPad termékcsalád készülékei olyan dobozokban érkeznek a fogyasztókhoz, amelyek kialakítása során a műanyag ragasztószalagokat elhagyva, úgynevezett önzáró szerkezetet alkalmaznak. A doboz lapjait megfelelően hajtogatva ugyanazt a stabilitást és biztonságot eredményezi, mint a korábbi, ragasztóval ellátott dobozok.

A vállalat kedden kiadott közleményében elismeri, hogy ez egy apró változtatásnak tűnhet, de hangsúlyozza: óriási hatással bír a vállalat ökológiai lábnyomára.

A termékek szállításához egészen 2018-ig minden évben 54 tonna egyszer használatos műanyag ragasztószalagot használtak fel a dobozok biztonsága érdekében.

A kínai gyártó a készülékek szállítása során felmerült további műanyagfelhasználás csökkentésére is környezetbarát alternatívákat keresett, és a polisztirolnak is hadat üzen: ahol lehetséges, természetes rostanyagokból formázott védőcsomagolást és alacsony sűrűségű polietilént használ a hagyományos polisztirol csomagolás helyett.

A vásárlók igénybe vehetik a vállalat azon szolgáltatását, amellyel a csomagolóanyagokat visszaküldhetik, hogy azt a vállalat újrahasznosítsa, és további szállítások alkalmával használja. 

Neked ajánljuk
A minőségi magyar bútorok gyártója is odafigyel a fenntarthatóságra Lehet úgy zöld egy vállalkozás, hogy a környezetvédelem profitot is hoz neki? Hozd (hideg)tető alá a környezettudatos otthonod! Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam