2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Együttműködésben a zöld közbeszerzésekért

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA), hogy közreműködjenek a fenntartható, zöld- és innovációs tárgyú közbeszerzések elterjesztésében.

A Közbeszerzési Hatóság elkötelezett a fenntarthatósági szempontok elterjesztéséért a közbeszerzési eljárásokban, a KBKA pedig kiemelten fontosnak tartja, hogy támogasson minden olyan kezdeményezést és szervezetet, amely Magyarország fenntarthatósági prioritásait helyezi előtérbe. Az e célok közös eléréséről kötött együttműködési megállapodást Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és Csepreghy Nándor, a KBKA igazgatója írta alá szerdán Budapesten.

Kovács László az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint elmondta: az idén 25 éves Közbeszerzési Hatóság a honlapjának fenntarthatósági aloldalán és a Napi közbeszerzés mobilapplikációban is folyamatosan közzéteszi az újonnan megjelenő zöld közbeszerzésekkel kapcsolatos tanulmányokat, publikációkat.

Csepreghy Nándor hangsúlyozta, hogy a KBKA elkötelezett a környezeti fenntarthatóság, a fenntartható fejlődés és mindezek mellett a klímavédelem iránt, és egyik kiemelt célkitűzése a közbeszerzések zöldítéséhez való hatékony hozzájárulás. Ennek elengedhetetlen lépése volt a két szervezet szakmai együttműködésének kiépítése az érdemi eredmények eléréséhez.

Mint írták, a szakmai együttműködés mellett az alapítvány a hatóság által alapított Közbeszerzési Kiválósági Díj díjazottjainak támogatásában is részt vesz, illetve a két szervezet kifejezetten klímavédelmi témakörben további díj alapítását tervezi annak érdekében, hogy ösztönözzék a közbeszerzési piac résztvevőit a fenntarthatósági szempontok minél szélesebb körű figyelembevételére.

A két szervezet megállapodott abban, hogy a fenntartható, zöld- és innovációs tárgyú közbeszerzéseket érintő jogszabályok értelmezésével, valamint joggyakorlatának alakulásával kapcsolatban konzultációkat tarthatnak. A Közbeszerzési Hatóság és a KBKA emellett közös konferenciákat, műhelybeszélgetéseket és szakmai rendezvényeket, képzéseket is tervez.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: webradio.hu
Vissza
Hírfolyam