2021. július 29., Flóra, Márta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Továbbra is a gazdaság zöldítésén dolgozik az MNB

A Magyar Nemzeti Bank Zöld Programja keretében szakmai és civil szervezetekkel együttműködve törekszik a magyarországi zöldgazdaság finanszírozásának elősegítésére, a környezeti problémához köthető kockázatok csökkentésére. Lehetőségeinek további bővítése érdekében a jegybank csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért egyesülethez.

Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) egy fenntartható és körforgásos gazdasággal foglalkozó üzleti fórum, tagja 97, Magyarországon jelentős operációval rendelkező nagyvállalat és pénzintézet – írja a nemzeti bank közleménye alapján a Magyar Hírlap.

A BCSDH célja, hogy olyan innovatív gazdasági gyakorlatokat honosítson meg, melyek pozitív hatással vannak a gazdasági eredményességre, az ökológiai egyensúlyra és a társadalmi életminőségre.

Ennek érdekében a legnagyobb magyar vállalatokat tömöríti egy üzleti fórumba, tagjai körében rendszeres tematikus egyeztetéseket, webinarokat, konferenciákat és tanfolyamokat tartanak.

A szervezet lehetőséget biztosít a piaci szereplőkkel történő gyakorlati egyeztetésekre, szinte minden olyan területen, amelyet az MNB Zöld Programjának intézkedései megcéloznak: zöldhitelezés és zöldtőkepiac, megújuló energia és energiahatékonysági beruházások, fenntartható mezőgazdaság és élelmiszeripar, fenntartható hulladékgazdálkodás és körforgásos gazdasági termelés.

Neked ajánljuk
Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Búcsút mond az olcsó húsnak az ALDI A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam