2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Továbbra is a gazdaság zöldítésén dolgozik az MNB

A Magyar Nemzeti Bank Zöld Programja keretében szakmai és civil szervezetekkel együttműködve törekszik a magyarországi zöldgazdaság finanszírozásának elősegítésére, a környezeti problémához köthető kockázatok csökkentésére. Lehetőségeinek további bővítése érdekében a jegybank csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért egyesülethez.

Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) egy fenntartható és körforgásos gazdasággal foglalkozó üzleti fórum, tagja 97, Magyarországon jelentős operációval rendelkező nagyvállalat és pénzintézet – írja a nemzeti bank közleménye alapján a Magyar Hírlap.

A BCSDH célja, hogy olyan innovatív gazdasági gyakorlatokat honosítson meg, melyek pozitív hatással vannak a gazdasági eredményességre, az ökológiai egyensúlyra és a társadalmi életminőségre.

Ennek érdekében a legnagyobb magyar vállalatokat tömöríti egy üzleti fórumba, tagjai körében rendszeres tematikus egyeztetéseket, webinarokat, konferenciákat és tanfolyamokat tartanak.

A szervezet lehetőséget biztosít a piaci szereplőkkel történő gyakorlati egyeztetésekre, szinte minden olyan területen, amelyet az MNB Zöld Programjának intézkedései megcéloznak: zöldhitelezés és zöldtőkepiac, megújuló energia és energiahatékonysági beruházások, fenntartható mezőgazdaság és élelmiszeripar, fenntartható hulladékgazdálkodás és körforgásos gazdasági termelés.

Neked ajánljuk
A következő tíz évünk egy elvesztegetett évtized lesz? Újabb elismerésben részesült a hazai zöldkötvény A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam