2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google

A vállalatnak sikerült ellensúlyoznia a 22 éves működése alatt kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.

A Google 2007-re valósította meg célkitűzését, hogy az a vállalat tevékenységei következtében éves szinten keletkező szén-dioxid mennyiségével egyenértékű zöldprojekteket támogasson. Most újabb mérföldkőhöz ért a cég – írja a BBC alapján a hvg.hu.

A vállalatnak az eddigi története során generált összes szén-dioxidot sikerült „ledolgozni”, közvetetten, zöldberuházások támogatása által.

A Google terve, hogy szél- és napenergiát használ majd, és növeli az akkumulátorai kapacitását, hogy minél nagyobb mennyiségben tudja tárolni az elektromos áramot.

Emellett beveti a mesterséges intelligenciát is, hogy segítsen megjósolni, mikor lesz a cégnek szüksége nagyobb mennyiségű áramra, valamint optimalizálja a fogyasztást.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam