2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google

A vállalatnak sikerült ellensúlyoznia a 22 éves működése alatt kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.

A Google 2007-re valósította meg célkitűzését, hogy az a vállalat tevékenységei következtében éves szinten keletkező szén-dioxid mennyiségével egyenértékű zöldprojekteket támogasson. Most újabb mérföldkőhöz ért a cég – írja a BBC alapján a hvg.hu.

A vállalatnak az eddigi története során generált összes szén-dioxidot sikerült „ledolgozni”, közvetetten, zöldberuházások támogatása által.

A Google terve, hogy szél- és napenergiát használ majd, és növeli az akkumulátorai kapacitását, hogy minél nagyobb mennyiségben tudja tárolni az elektromos áramot.

Emellett beveti a mesterséges intelligenciát is, hogy segítsen megjósolni, mikor lesz a cégnek szüksége nagyobb mennyiségű áramra, valamint optimalizálja a fogyasztást.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Álomszerű reklámmal buzdít környezettudatosságra az IKEA A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam