2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Búcsút mond a műanyag csomagolásnak a LEGO

Az egyszer használatos plasztikzacskók helyett papír csomagolóanyagra vált a dán játékgyártó.

Aki az elmúlt évtizedekben LEGO-t vásárolt magának vagy a gyerekének, az biztos szembesült azzal, hogy a játékok dobozaiban egyszer használatos, átlátszó műanyag zacskókba voltak csomagolva az elemek, emlékeztet a 24.hu.

Ezek a tasakok a kibontást követően szinte azonnal szemétté váltak, és még csak nem is voltak újrahasznosíthatók, ugyanakkor 2021-től ennek vége: ugyanis a cég bejelentette, hogy megkezdi a zacskók megszüntetését.

Ez a lépés része annak a törekvésnek, hogy 2025 végére az összes LEGO termék csomagolása fenntarthatóvá váljon. 2021-től próbaként az Erdőgondnoksági Tanács (FSC) által hitelesített, újrahasznosítható papírzacskók kerülnek majd a készletek dobozaiba.

Emellett 150 szakértő bevonásával tovább folytatódik a Fenntartható Alapanyagok Program annak érdekében, hogy a LEGO termékek és csomagolások fenntarthatók legyenek. 2015-ben a LEGO-csoport azt a célkitűzést fogalmazta meg, hogy 2030-ra a termékeit fenntartható anyagokból fogja készíteni. Ki fogja terjeszteni például azon biokockák alkalmazását, amik már cukornádból készültek, és amik jelenleg a teljes kockaportfólió 2 százalékát teszik ki. Emellett a vállalat tovább kutatja a fenntarthatóbb, megújuló vagy újrahasznosított forrásokból készített műanyagok lehetőségeit.

Neked ajánljuk
A műanyag eszközök mellőzése drágulást hozhat az éttermekben Az egyszer használatos plasztik száműzése gazdasági lehetőséget is jelent Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam