2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jelentős forrásokat mozgósít a fenntarthatóbb működés érdekében a Nespresso

2014 óta 500 millió svájci frankot, vagyis megközelítőleg 170 milliárd forintot költött a vállalat arra, hogy fenntarthatósági céljait teljesítse.

Közleményükben kiemelték a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére hozott intézkedéseiket, illetve a fennmaradó kibocsátási hányad ellensúlyozására indított faültetési programot – írja a vg.hu.

A Nespresso tavaly 4,5 millió fát ültetett a kávétermő területeken. Emellett a nyersanyagok 95 százalékát fenntartható gazdálkodásokból szerzik be, növelik a biogáz felhasználását, illetve az újrahasznosított anyagok arányát a kávégépekben és kávékapszulákban.

A vállalat azt ígéri, hogy a jövőben megháromszorozza a faültetéseit a kávétermelő országokban, többek közt Kolumbiában, Guatemalában, Etiópiában és Costa Ricában.

Ennek köszönhetően 2022-re a vállalat kávéi teljesen karbonsemlegesek lesznek, a fenntarthatóságot pedig a teljes termelési láncra kiterjesztik.

Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam