2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elindul a regisztráció az MNB online Zöld Pénzügyi Konferenciájára

Az MNB online nemzetközi zöld pénzügyi konferenciát rendez 2020. október 12-én. A rendezvényen többek között a Covid-járvány utáni gazdasági helyreállítás „zöldítéséről”, a klímaváltozás negatív gazdasági hatásainak felméréséről, valamint a megújuló energiatermelés finanszírozási lehetőségeiről tanácskoznak majd – derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb közleményéből.

A tavalyi nagy érdeklődést kiváltó esemény után az MNB idén is megrendezi a környezeti fenntarthatóság pénzügyeivel kapcsolatos szakmai konferenciáját az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), a zöld jegybankok hálózatával (NGFS) és más nemzetközi partnerekkel együttműködésben.

Az angol nyelvű rendezvény közép-európai fókuszú, így a hazai résztvevők (bankok, alapkezelők, biztosítók és egyéb pénzügyi szervezetek, tőzsdei kibocsátók, szabályozó szervek, civil szervezetek, kutatók stb.) mellett a környező országok képviselői is jelen lesznek mind az előadók, mind a közönség soraiban. 

Az idei évben az előadások, beszélgetések fókuszában a klímaváltozás negatív gazdasági hatásainak felmérése, számszerűsítése, illetve a – Covid-járványból való zöld kilábalás kapcsán – a megújuló energiatermelés és az energiahatékonysági beruházások finanszírozása áll majd.

A rendezvényen előad többek között a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) vezérigazgatója, a Kínai Jegybank elnöki főtanácsadója, valamint a zöldkötvények legfontosabb nemzetközi szervezetének vezetője, a Climate Bonds Initiative vezérigazgatója is.

Az október 12-i esemény a Covid–19-járvány miatt online kerül megrendezésre. A rendezvény részletes programja a Zoldpenzugyek.hu honlapon érhető el, illetve itt van lehetőség regisztrálni is.

A programhoz három másik szakmai esemény is kapcsolódik majd. Október 13-án az MNB és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésében kerül megrendezésre a Közép-európai Tudományos Konferencia a Zöld Pénzügyekről és a Fenntartható Fejlődésről. Október 13–16-ig az MNB tulajdonában álló Budapesti Értéktőzsde leányvállalata, a Budapest Institute of Banking rendez nemzetközi képzést tőzsdei kibocsátók és befektetési szakemberek számára az ESG-szempontok integrálásáról, október 13-án pedig az Európai Bizottság energiahatékonyság-finanszírozási kerekasztala ül össze.

Neked ajánljuk
A vállalatok többsége számára már magától értetődő, hogy a környezeti hatásairól is beszámol, de azért még van tere a fejlődésnek Így próbálja zöldíteni működését a Starbucks Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam