2020. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímavédő szemléletűek is támogatnak szennyező iparágakat

A britek kétharmadát jobban aggasztja a klímaváltozás, mint a jövőbeli anyagi helyzetük. Ennek ellenére egy Nagy-Britanniában készített felmérésben megkérdezettek 57 százalékának befektetései a környezetet károsító vállalatokhoz kötődtek.

A független Clim8 Invest felmérésében részt vevők fele nem volt tisztában azzal, hogy a vagyonkezelők pontosan milyen cégek papírjaiba fektetik megtakarításaikat. Pedig a világ három legnagyobb alapkezelője mintegy 225 milliárd dollárnyi lakossági megtakarítást fektet a klíma szempontjából problémás gazdasági szereplők papírjaiba – mutat rá az Euronews.

A szervezet vezérigazgatója szerint a környezetkárosító tevékenységek finanszírozásán túl ez azért is problémás, mert a romló megítélésű vállalatokba fektetett pénzek hozama várhatóan jelentősen csökkenni fog.

A környezetvédelmi szervezetek ezért fontosnak tartják a kisbefektetők megfelelő tájékoztatását, hogy döntéseiket megfelelő információk mellett, nemcsak az ígéretes  hozamot, de a fenntartható gazdaság támogatását is szem előtt tartva hozhassák meg.

Csökkenő presztízs – megcsappanó hozam? Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Álomszerű reklámmal buzdít környezettudatosságra az IKEA A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Kulturális intézmények is csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez Megjelent az újrahasznosított mobil második generációja
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam