2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A legkelendőbb papír is lehet zöldebb?

Számos befektető találta ígéretesnek a Cloud Paper ötletét: a vállalat a környezetterhelés csökkentése érdekében bambuszból készít  fenntartható vécépapírt.

Az alapítók szerint a vécépapírgyártás miatt kivágott fák jelentősen hozzájárulnak a világ elerdőtlenedéséhez, ami viszont a globális felmelegedést fokozza. Ennek elkerülésére dolgozták ki teljesen famentes, bambuszból készülő vécépapírjukat.

A cég számítása szerint a kivágott erdők 15 százalékáért felelős a vécépapírgyártás.

Egy átlagos amerikai család évi 250 fát menthetne meg azzal, hogy bambuszalapú papírra vált – ráadásul a cég a működése során keletkezett szén-dioxidot is ellentételezi.

A zöld ötletet rengeteg híresség személyes kis tőkealapja találta vonzónak, többek között Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow és Ashton Kutcher is a támogatók között van.

A Cloud Paper először üzleti ügyfelek felé kezdett értékesíteni. Egy 24 tekercses csomag 28 dollárba, azaz közel kilencezer forintba kerül. Ez jelentősen drágább, mint Magyarországon a papírból készült vécépapír gurigája. Azonban a Techcrunch szerint az amerikai árakkal és kiszerelésekkel pariban van az ár – számolt be a Fin Tech Radar.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Álomszerű reklámmal buzdít környezettudatosságra az IKEA A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat A jövő év elején terjesztik az Országgyűlés elé az új nemzeti környezetvédelmi programot Ilyen lett a Harley-Davidson első elektromos biciklije
Tovább a forrásra: fintechradar.hu
Vissza
Hírfolyam