2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Külön címkékkel segíti a fenntarthatóbb vásárlást az Amazon

Az online kereskedelmi óriás klímabarát jelöléssel látja el azokat a termékeket, amelyek legalább egy fenntarthatósággal kapcsolatos tanúsítvánnyal rendelkeznek.

A klímabarát (Climate Pledge Friendly) címkét a termékek 18, a platform által elismert minősítés birtokában érdemelhetik ki, ilyenek például a fenntartható erdőgazdálkodásból (FSC) származó, illetve a fairtrade tanúsítvánnyal rendelkező termékek is.

A legkülönfélébb árucsoportokból származó, fenntartható tételek emellett az online áruházban ezentúl külön, egy számukra létrehozott menüpontban is elérhetők lesznek.

A vállalat közleménye alapján már most több mint 25 ezer tétel rendelkezik klímabarát címkével, így például az Unilever portfóliójából is. A gyorsan fogyó fogyasztási cikkekkel foglalkozó nagyvállalat képviselője szerint az újítás nem csak azért örvendetes, mert így a vásárlók könnyebben rátalálhatnak a klímabarát cikkekre, hanem azért is, mert a vállalatokat fenntarthatóbb termékek előállítására sarkallja.

Az új címke nem az egyetlen olyan intézkedés, amellyel az online áruház a 2040-re kitűzött klímasemlegességén dolgozik. Nagy hangsúlyt fektetnek például a kisebb helyet foglaló csomagolások alkalmazására, amellyel nem csak a kiszállításhoz kapcsolódó üvegházgáz-kibocsátást, de a felhasznált papír és műanyag mennyiségét is csökkenteni tudják.

Neked ajánljuk
Különleges ajándékcsomagokkal készül a karácsonyra a Lush A tudatos vállalatoknak a biodiverzitásra is nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk Valóban környezetbarát választás az organikus hús? A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: retaildetail.eu
Vissza
Hírfolyam