2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Izrael betiltja a szőrmekereskedelmet

Az ország a világon elsőként lép fel ennyire szigorúan, mivel a környezetvédelmi miniszter szerint etikáltan és erkölcstelen a szőrmeipar. 

A tervek szerint a törvény csak néhány különleges esetben engedélyezi a szőrmekereskedelmet: tudományos, oktatási vagy vallási okokból továbbra is szerezhetünk szőrmét Izraelben – számolt be a Jerusalem Post nyomán a hvg.hu.

Ez utóbbi azért fontos, mert többek közt a haredi közösség hagyományos népviseletéhez tartozik az a shtreimelnek nevezett kalap, ami főleg szőrméből van.

Fotó: shutterstock.com

Ez utóbbit emelte ki több izraeli állatvédő szervezet is: szerintük nagyon pozitív a lépés, ami az izraeliek többségének véleményét is kifejezi, de a küzdelmüknek így még nincs vége, hiszen ezeknek a kalapoknak az előállítása is rengeteg indokolatlan szenvedést okoz. A raktáron lévő szőrmés termékeiket elárverezik, a bevételt részben állatvédő szervezetek kapják.

Neked ajánljuk
Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Búcsút mond az olcsó húsnak az ALDI Negyven év után először sikerült jeladóval felszerelni egy nőstény grizzly medvét Washington államban Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam