2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Izrael betiltja a szőrmekereskedelmet

Az ország a világon elsőként lép fel ennyire szigorúan, mivel a környezetvédelmi miniszter szerint etikáltan és erkölcstelen a szőrmeipar. 

A tervek szerint a törvény csak néhány különleges esetben engedélyezi a szőrmekereskedelmet: tudományos, oktatási vagy vallási okokból továbbra is szerezhetünk szőrmét Izraelben – számolt be a Jerusalem Post nyomán a hvg.hu.

Ez utóbbi azért fontos, mert többek közt a haredi közösség hagyományos népviseletéhez tartozik az a shtreimelnek nevezett kalap, ami főleg szőrméből van.

Fotó: shutterstock.com

Ez utóbbit emelte ki több izraeli állatvédő szervezet is: szerintük nagyon pozitív a lépés, ami az izraeliek többségének véleményét is kifejezi, de a küzdelmüknek így még nincs vége, hiszen ezeknek a kalapoknak az előállítása is rengeteg indokolatlan szenvedést okoz. A raktáron lévő szőrmés termékeiket elárverezik, a bevételt részben állatvédő szervezetek kapják.

Neked ajánljuk
A bányászat tovább fokozza az Amazonas-medencére nehezedő nyomást Minden ötödik ország anyagi helyzetét veszélyezteti az ökoszisztéma összeomlása A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam