2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átadták a Fenntartható Jövőért díjakat

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) a Változásvezető kategória legjobbja mellett idén először a társadalmi felelősségvállalás terén kiemelkedően teljesítő vállalatokat is elismerte.

A Változásvezető díj nyertese Kovács Ágnes, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója lett, míg a Társadalmi felelősségvállalás kategóriában három vállalat érdemelte ki az elismerést – adta hírül az MTI alapján a Webrádió.

Utóbbi kategóriában a díjat a Coca-Cola Magyarország „Támogatások a Covid–19-járvány első szakaszában” című, az üzleti célokat egy nemesebb célnak alárendelő, gyors támogatást nyújtó programja, a Generali Biztosító Zrt. „Élethosszig tartó partnerség a koronavírus alatt is” elnevezésű, a belső és a partnereknél Covid-rezisztens működést segítő megoldások programja, valamint a Grundfos Magyarország Kft. „Biztonság és stabilitás Covid–19 idején is” című, a munkatársakról és az érintettekről egyaránt gondoskodó programja nyerte.

A virtuális díjátadáson a BCSDH bemutatta az üzleti szférának szóló 3 pontos ajánlását a fenntartható élelmezésért.

Az ajánlásban szerepel a rövidebb, átlátható és diverzifikált ellátási láncok kialakítása, akcióterv kidolgozása az élelmiszer-pazarlás minimalizálására, valamint a természeti értékek sokszínűségének helyreállítását, megőrzését szolgáló gazdálkodás és befektetés.

A BCSDH az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) magyarországi szervezete. A 2007-ben alakult társaságnak 98 vállalati tagja van, a magyar GDP 30 százalékát adó vállalatok első számú vezetőinek fóruma.

Fő célja, hogy elősegítse a gazdasági szereplők körében a fenntartható fejlődés három alappillérének, a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek a vállalati gyakorlatba átültetését és alkalmazását.

Neked ajánljuk
Játékos képzés segíti a vállalatok zöldülését Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Három élelmiszeripari óriáscéget hoztak kapcsolatba az Amazonas irtásával A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: webradio.hu
Vissza
Hírfolyam