2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány még inkább a digitalizáció és a fenntarthatóság felé fordítja a cégvezetőket

A KPMG Magyarországon a Portfolio által szervezett Budapest Economic Forum keretében mutatta be idei globális vezérigazgatói kutatását. A felmérés tanúsága szerint az elmúlt hónapok hatására a fenntarthatóság, a digitalizáció és a rugalmas foglalkoztatás stratégiájukban még fontosabb szerepet kapott.

Nem meglepő, hogy a 2020-as évben ez a felmérés rendhagyóra sikerült. Mivel a január és február folyamán 1300 vezérigazgató körében végzett véleménykutatás megállapításai a tavaszi Covid–19-járvány miatt hamar elavultak, ezért a nyár végén szűkebb körben megismételték a lekérdezést – ismertette a Növekedés.hu.

A kutatás második fordulójában az év elejéhez képest felerősödtek bizonyos meglévő trendek: a fenntarthatóság, a digitalizáció, a rugalmas foglalkoztatás vezérfonallá vált az üzleti stratégia kialakításában.

A klímaváltozás miatti aggodalmak ugyan nem szűntek meg, de a cégvezetőket foglalkoztató kockázatok fontossági sorrendjében a társadalmi kérdések (pl. vállalati felelősségvállalás és a munkaerő értékének védelme) előbbre kerültek. A járvány hónapjai a digitalizáció fontosságával kapcsolatosan is megerősítették a cégvezetőket.

A klímaváltozásról sem feledkeztek meg

A cégvezetők a Covid-járvány miatt sokkal egységesebben szemlélik a vállalatukat és annak környezetét. 

A klímaváltozás okozta aggodalmak továbbra is ugyanúgy megjelennek, ám beágyazva a kiemelt jelentőségű társadalmi hatásba.

A korlátozások klímaváltozásra gyakorolt pozitív hatásait a megkérdezett cégvezetők majd kétharmada megőrizné olyan intézkedésekkel, mint kevesebb üzleti utazás, rugalmasabb munkavégzés, lokális üzleti lehetőségek jobb kiaknázása.

A társadalmi szerepvállalás személyes és vállalati szinten már év elején is kiemelt fontosságot élvezett. A jelenlegi kiélezett helyzetben a megkérdezett vállalatvezetők úgy érzik, hogy erősebb elvárás van velük és a szervezetükkel szemben. A világ legnagyobb vállalatainak vezetői közül 65% gondolja, hogy amikor a kormányok válságkezelési képességébe vetett bizalom csökken, akkor az emberek joggal várják el a vállalkozások és a civil szféra erősebb együttműködését.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam