2021. január 15., Loránd, Lóránt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európa legnagyobb bankja beszáll a klímaváltozás elleni harcba

Az HSBC szeretné tevékenységét összeegyeztetni a párizsi egyezménnyel, ezért vállalta, hogy finanszírozási tevékenységét karbonsemlegessé teszi 2050-ig.

Nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást vállalt teljes ügyfélbázisára az HSBC 2050-re. 750–1000 milliárd dollárnyi finanszírozással segítenék ügyfeleiket is a hasonló átmenetben – írja a Reuters alapján a Portfolio.

Noel Quinn, az HSBC vezére úgy véli, a Covid ébresztő volt sokak számára: megtapasztalhattuk, milyen törékeny a világgazdaság egy nagyobb eseménynek kitéve – jelen esetben egy egészségügyi válságnak.

Ez csak még inkább rávilágít arra, mit tudna okozna egy nagyobb környezeti hatás a világnak

– húzta alá a bankvezér, hozzátéve,  hogy Európa legnagyobb bankja, saját operációját tekintve, 2030-ra szeretné elérni a karbonsemlegességet. A nagyobb cél ugyanakkor az, hogy a hitelezésben is elérjék ezt a semlegességet 2050-re. Az HSBC-t korábban már több kritika is érte amiatt, hogy környezetre káros projektet finanszírozott.

Neked ajánljuk
A következmények kezelése sokkal borsosabb lenne, mint a klímavédelem Jelentős gazdasági károkat okoztak a környezeti katasztrófák 2020-ban Szaúd-Arábia klímabarát okosvárossal csökkentené az olajfüggőségét A fogyasztók is szerepet játszanak az őserdők pusztulásában A szélsőségessé váló időjárás nem csak forrósággal teszi próbára az embert
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam