2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európa legnagyobb bankja beszáll a klímaváltozás elleni harcba

Az HSBC szeretné tevékenységét összeegyeztetni a párizsi egyezménnyel, ezért vállalta, hogy finanszírozási tevékenységét karbonsemlegessé teszi 2050-ig.

Nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást vállalt teljes ügyfélbázisára az HSBC 2050-re. 750–1000 milliárd dollárnyi finanszírozással segítenék ügyfeleiket is a hasonló átmenetben – írja a Reuters alapján a Portfolio.

Noel Quinn, az HSBC vezére úgy véli, a Covid ébresztő volt sokak számára: megtapasztalhattuk, milyen törékeny a világgazdaság egy nagyobb eseménynek kitéve – jelen esetben egy egészségügyi válságnak.

Ez csak még inkább rávilágít arra, mit tudna okozna egy nagyobb környezeti hatás a világnak

– húzta alá a bankvezér, hozzátéve,  hogy Európa legnagyobb bankja, saját operációját tekintve, 2030-ra szeretné elérni a karbonsemlegességet. A nagyobb cél ugyanakkor az, hogy a hitelezésben is elérjék ezt a semlegességet 2050-re. Az HSBC-t korábban már több kritika is érte amiatt, hogy környezetre káros projektet finanszírozott.

Neked ajánljuk
A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Októberben jönnek az első európai zöldkötvények Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet Öko Zsibongót rendeznek a Fűvészkertben A romló nemzetközi kapcsolatok a klímavédelemi erőfeszítéseket is ellehetetlenítik
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam