2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európa legnagyobb bankja beszáll a klímaváltozás elleni harcba

Az HSBC szeretné tevékenységét összeegyeztetni a párizsi egyezménnyel, ezért vállalta, hogy finanszírozási tevékenységét karbonsemlegessé teszi 2050-ig.

Nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást vállalt teljes ügyfélbázisára az HSBC 2050-re. 750–1000 milliárd dollárnyi finanszírozással segítenék ügyfeleiket is a hasonló átmenetben – írja a Reuters alapján a Portfolio.

Noel Quinn, az HSBC vezére úgy véli, a Covid ébresztő volt sokak számára: megtapasztalhattuk, milyen törékeny a világgazdaság egy nagyobb eseménynek kitéve – jelen esetben egy egészségügyi válságnak.

Ez csak még inkább rávilágít arra, mit tudna okozna egy nagyobb környezeti hatás a világnak

– húzta alá a bankvezér, hozzátéve,  hogy Európa legnagyobb bankja, saját operációját tekintve, 2030-ra szeretné elérni a karbonsemlegességet. A nagyobb cél ugyanakkor az, hogy a hitelezésben is elérjék ezt a semlegességet 2050-re. Az HSBC-t korábban már több kritika is érte amiatt, hogy környezetre káros projektet finanszírozott.

Neked ajánljuk
Klímavédő szemléletűek is támogatnak szennyező iparágakat A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Közel 140 ezer tonnával kevesebb szén-dioxid került a légkörbe az esztergomi régióban Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? Elképesztő mennyiségű apró műanyagot juttatunk a környezetbe
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam