2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

További lépéseket tesz a körkörösség felé az IKEA

Ősszel nyílik meg a bútoróriás első olyan boltja, ahol csak használt, felújított bútorokat és fenntartható módon előállított termékeket lehet majd kapni.

A bolt Svédországban, Eskilstuna városában, egy bevásárlóközpontban lesz. A ReTuna bevásárlóközpontban található üzletek kizárólag újrahasznosított termékeket árulnak – írja a Napi.hu.

Az új áruház része az IKEA fenntarthatósági stratégiájának, amely szerint 2030-ra összességében termékenként 70 százalékkal csökkentenék az éghajlatra gyakorolt hatásukat.

Szintén 2030-ra a vállalat termékei csak megújuló forrásból származó vagy újrahasznosított anyagokból készülnek. 2017-ben az amerikai Environmental Protection Agency szerint a bútorok 9,8 millió tonnányi háztartási hulladékot jelentettek.

A magyar leány már tavaly januárban bejelentette, hogy a régióban először a cseh és a szlovák piacon tesztelt használtbútor-szolgáltatását Magyarországon is bevezeti. A bútorok második élete elnevezésű szolgáltatás lényege, hogy visszaviheti a cégnek a használt, de biztonságos és jó állapotban lévő IKEA bútorait. A kezdeti időszakban a soroksári áruház fogadja és értékesíti majd a lakberendezési termékeket.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam