2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Minden ötödik ország anyagi helyzetét veszélyezteti az ökoszisztéma összeomlása

A GDP dollármilliárdjai függenek a biodiverzitástól, derül ki a Swiss Re jelentéséből.

A biztosítási társaság szerint a világ országainak egyötödét fenyegeti az ökoszisztéma összeomlása a vadon élő állatok és élőhelyeik folyamatos pusztulása miatt – írja a Guardian alapján a Telex.

A jelentés szerint a globális GDP több mint fele függ jelentősen a biodiverzitástól, a sokszínűség megszűnésének veszélye mégis egyre növekszik.

A legmagasabbhoz közelít a rizikó szintje az olyan országokban, mint Ausztrália, Izrael vagy Dél-Afrika, de veszélyben van Spanyolország vagy Belgium, illetve a nagy mezőgazdasági ágazattal rendelkező Pakisztán és Nigéria is.

A Swiss Re jelentésének célja eredetileg az volt, hogy segítse a biztosítókat az ökoszisztéma-kockázatok felmérésében, így abban, hogy ezt figyelembe véve milyen árakat szabjanak meg a vállalkozások számára. Jeffrey Bohn, a kutatás vezetője szerint azonban az eredményt szélesebb körben is fel lehet majd használni, mivel

„ez lehetővé teszi a vállalkozások és a kormányok számára, hogy a biológiai sokszínűséget és az ökoszisztémát figyelembe vegyék, amikor gazdasági döntéseket hoznak”.

Szeptemberben derült ki az ENSZ közleményéből, hogy habár jelenleg is cél a biológiai sokszínűség megőrzése, a világ kormányai az erre való törekvéseknek mégsem tettek eleget, a biodiverzitás idén is tovább csökkent. 

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam