2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímavédelmi projekteket támogat a Google

Az informatikai óriás online felületén november hatodikáig várja a pályázatokat nonprofit szervezetektől, kutatóintézetektől, cégektől.

A Google „Impact Challenge on Climate” címmel ismét meghirdette pályázatát, melyen európai civil szervezetek, kutatóintézetek vagy akár vállalkozások CSR-projektjeinek jelentkezését várják november hatodikáig. A pályázati alap tízmillió euró. Az egyes pályázati összegekre nincs határozott szabály, de a korábbi tapasztalatok szerint jellemzően 250 ezer és kétmillió euró közötti egyedi támogatásokat szoktak kiosztani.

A pályázati oldal itt érhető el – csak angolul –, és a pályázatot is kötelezően angolul kell megfogalmazni. A Google olyan pályázatokat vár, amelyek valamilyen technológiai megoldásról szólnak a klíma védelmében és minél több ember életére bírnak hatással.

A felhívás kimondottan buzdít a koronavírus-járvány gazdasági és szociális hatásaira reagáló faktorok beépítésére, mint például a munkahelyteremtés a zöldenergetikai szektorban.

A korábbi nyertes pályázatok között egyebek mellett van műholdas CO2-kibocsátás-megfigyelő projekt (CarbonTracker), újraerdősítési program és fenntartható településfejlesztési tudásközpont megalkotása is.

Neked ajánljuk
A koronavírus-válság bebizonyította: a fenntartható vállalati működés nem múló divathullám Jelentős gazdasági károkat okoztak a környezeti katasztrófák 2020-ban A szokásosnál jóval melegebb volt a tavalyi év Magyarországon A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam