2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Takarék Jelzálogbank csatlakozott az uniós energiahatékonysági kezdeményezéshez

A pénzintézet közleménye szerint az európai energiahatékony jelzálog kezdeményezésben (EEMI) hatóságok, kutatóközpontok, energetikai cégek és hitelintézetek tömörülnek, hogy együtt kidolgozzák ki, hogyan támogathatják a zöldhitelezés elterjedését, a lakossági ingatlanok energetikai korszerűsítését.

A Magyar Nemzeti Bank 2019-ben csatlakozott az EEMI tanácsadó testületéhez, a programhoz eddig 65 európai hitelintézet kapcsolódott. A Takarék Jelzálogbank emlékeztet:

az Európai Unióban az összes energia 40 százalékát az épületek működtetésére használják fel, az épületállomány mintegy 80 százaléka pedig húsz évnél idősebb, energetikai szempontból nem hatékony.

Egy felmérés szerint évente 180 milliárd eurót kellene költeni ezen a területen ahhoz, hogy az Európai Unió elérje klímacéljait – jegyzi meg a közlemény.

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. a Takarék Csoport pénzintézete, a magyar piacon működő öt jelzálogbank között 18 százalékos a részesedése a jelzáloglevél-állományt tekintve.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Álomszerű reklámmal buzdít környezettudatosságra az IKEA A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam